FőoldalÜzletMég idén megkezdi a Pécsre települést a Huawei
2011. május 30., hétfő ::

Még idén megkezdi a Pécsre települést a Huawei

A tervek szerint még 2011-ben megkezdi a kínai Huawei az európai elosztó központjuk pécsi létrehozását. A tárgyalások során a cég 2500 munkahelyre tett ígéretet. Az előzetes tervek szerint elsősorban az Elcoteq bázisain, illetve azt tovább bővítve működnének, és egy Komáromban lévő üzemet is használnának

Mint azt már korábban is írtuk, a távol-keleti cég Pécsett építené fel a második legnagyobb európai központját. A Huawei 2010 elején került kapcsolatba a pécsi Elcoteq-kel, ekkor gyártókapacitást béreltek a finnektől, 500-nél is több embernek adva munkát. főt foglalkoztatott a kínai cég. 2011 áprilisában röppent fel az a hír, hogy Pécs hatalmas beruházás elé néz. Ekkor még a város nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen céggel folytat tárgyalásokat, a Pécsi STOP megkeresésére csak annyit erősített meg, hogy a város egy multinacionális céggel tárgyal, amely Pécsett építené fel egyik gyáregységét.

Munkaerő van bőven a térségben, hiszen a megye legnagyobb foglalkoztatójánál, az Elcoteqnél néhány éve még 7-8000 ember dolgozott, ma ennek a fele. Az állásukat a finn érdekeltségű cégnél elvesztett emberek ma is munkát keresnek, és mivel a feladatkör is nagyon hasonló lehet, többségük minden bizonnyal megfelel a kínaiak elvárásának. Azonban még nem tudni pontosan, hogy milyen munkakörökben lesz szüksége a Huawei-nek dolgozókra. Csak valószínűsíthető, hogy az Elcoteq-nél végzetthez hasonlókban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény