FőoldalÜzletKözös Daimler - Renault akkumulátorgyár
2011. május 24., kedd ::

Közös Daimler - Renault akkumulátorgyár

A Renault és a Daimler együttműködésre kíván lépni az elektromos autók meghajtására alkalmas akkumulátorok fejlesztésében - értesült a Reuters. A két cég közötti együttműködés módja az lenne, hogy a francia autógyár csatlakozna a Daimler és az Evonik vegyipari vállalat Li-Tec akkumulátor gyártó közös vállalathoz

Olyan információ is napvilágot látott, mely szerint a Daimler a japán NEC vállalatot is be kívánja vonni a Li-Tec közös vállalatba. Mint ismert, a NEC a Nissannal már létrehozott egy lítiumion-akkumulátor gyártó együttműködést AESC néven, a Renault viszont a Nissan vállalattal áll kooperációban. A Renault a német Daimlerrel is folytat kisautó gyártási együttműködést a 2010 áprilisában megkötött és részvénycserével megpecsételt fejlesztési megállapodás keretében. A felek már akkor megvizsgálták az elektromos autók gyártásában való együttműködés lehetőségeit is.

A világ autóipari vállalatai sorra alakítanak ki együttműködést vegyipari vállalatokkal a szigorodó környezetvédelmi szabványok és a vevők változó igényeinek kielégítésére alkalmas elektromos járművekhez szükséges akkumulátorok kifejlesztésére és gyártására. Az amerikai General Motors, Ford és Chrysler vállalatok márciusban jelentették be hogy lítiumion-akkumulátor fejlesztési együttműködésre léptek a Samsung és a német Robert Bosch közös vállalatával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény