FőoldalÜzletNem vigaszt nyújtóak az ipar augusztusi számai
2024. október 20., vasárnap ::

Nem vigaszt nyújtóak az ipar augusztusi számai

Az elektronikai ipari szakágazatok is gyengélkednek

Megjelent a KSH 2024. augusztus havi ipari gyorstájékoztatója. E szerint az ipari termelés volumene 9,5%-kal, elmaradt az egy évvel korábbitól. A feldolgozóipari alágak közül háromban nőtt, tízben visszaesett a termelés.

  • A legnagyobb súlyú, a feldolgozóipari termelés 23%-át képviselő járműgyártás volumene 12,4%-kal visszaesett az előző év azonos hónapjához mérten. A közúti gépjármű gyártása 16,5, a közúti jármű alkatrészeinek gyártása 8,8%-kal csökkent.
  • A 11%-os feldolgozóipari súlyú villamos berendezés gyártása 15,7%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A két legjelentősebb súlyú alágazat közül az akkumulátor, szárazelem gyártásának volumene 24,0, a villamos motor, áramfejlesztő, -elosztó, -szabályozó készülék gyártásáé 15,0%-kal visszaesett.
  • A feldolgozóipari termelés 9,8%-át adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 13,2%-kal kisebb volt a 2023. augusztusinál. A két legnagyobb alágazat közül az elektronikai alkatrész, áramköri kártya gyártása 19,7, a számítógép, perifériás egység gyártása 0,4%-kal csökkent.

Ha 2024. első 8 havi termelési adatait hasonlítjuk össze az előző év azonos időszakával, akkor azt látjuk, hogy:

  • Az ipari termelés 3,8%-kal csökkent. Az összes értékesítés 62%-át adó külpiaci eladások volumene 4,6, a 38%-ot képviselő hazai értékesítésé 2,9%-kal mérséklődött.
  • A feldolgozóipar tizenhárom alága közül kilencben visszaesett a termelés, a legnagyobb mértékben, 12,6%-kal a villamos berendezés gyártásában. A legnagyobb alág, a járműgyártás kibocsátása 7,5%-kal csökkent.


Forrás: www.ksh.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény