FőoldalÜzletA magyar ipari termelés volumene májusban 5,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól
2024. július 11., csütörtök ::

A magyar ipari termelés volumene májusban 5,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól

A visszaesés elszenvedői között van az elektronikai ipar is

A KSH ipari gyorstájékoztatója szerint 2024. májusában a legnagyobb súlyú magyarországi alágak közül a járműgyártásban, a villamos berendezés gyártásában, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában visszaesés következett be. Sőt az ipari termelés az év első öt hónapjában 2,4 százalékkal kisebb volt, mint 2023 azonos időszakában. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint minderről a német gazdaság tehet.

Az NGM iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára, Fábián Gergely az ipari adatokat elemezve megállapította, hogy miközben a magyar gazdaság alapvető tényezői jól teljesítenek – nő a reálbér, a kiskereskedelmi forgalom és a foglalkoztatottság –, addig az ipar teljesítményét a nemzetközi környezet, különös tekintettel a német gazdaság gyengélkedése húzza vissza.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye arra is kitért, hogy a tartósan alacsony infláció ugyanakkor az óvatossági motívum oldódásán, így a fogyasztás erősödésén keresztül és a kormány beruházásokat ösztönző intézkedéseivel összhangban támogatja a belföldre termelő hazai ipar fellendülését.

Forrás: www.ksh.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény