FőoldalRendszerintegrátorMozgásbiztonsági funkciókkal felszerelt 1S szervorendszer az OMRON-tól
2021. február 02., kedd ::

Mozgásbiztonsági funkciókkal felszerelt 1S szervorendszer az OMRON-tól

A PLe/SIL3 biztonsági funkciók biztosítják a gépkezelők, a gépek és a termékek védelmét, és egyúttal magasabb fokú termelékenységet eredményeznek.

Az OMRON megjelentette az 1S néven megismert szervorendszerének legújabb típusait, amelyek már mozgásbiztonsági funkciókat is magukba foglalnak. A funkciók biztosítják a gépkezelő védelmét, lerövidítik az üzembehelyezés idejét, valamint minimálisra csökkentik a gépek állásidejét és a termeléskiesést. A mozgásbiztonsági funkciók szervohajtásokba és motorokba integrálása emellett a költségeket, valamint a részegységek és a vezetékek összetettségét is minimalizálják.

A mozgásbiztonsági funkciók jóvoltából a gyártók elkerülhetik a gépleállásokat, a váratlan problémák miatti zavarokat, a szinkronizált vészleállásnak köszönhetően pedig a gyártás veszteségmentes. Az új 1S szervorendszer-sorozattal a gyártók az iparág legmagasabb szintű mozgásszabályozását és munkabiztonság szintjét érhetik el.

Josep Marti, az OMRON Europe mozgásszabályozási termékeiért felelős marketingigazgatója szerint: „Amikor a kezelő a gyártósoron a gép közelében végez karbantartást vagy gyártás közbeni beállítást, a gép biztonságos sebességre lassul le a termelés megállítása nélkül (SLS). Amint a kezelő elhagyja a területet, a berendezés visszaáll a normál sebességre. Abban az esetben viszont, amikor a kezelőnek be kell avatkoznia a folyamatba, a biztonságos leállítás funkció (SSI) az összes tengelyt megállítja, és biztonságos megállított módban tartja (SOS).”

Emellett csomagolósorok esetében – a biztonságos forgásirány üzemmódnak köszönhetően (SDI) – gyorsabban lezajlik az átállás (pl. új fólia befűzésekor). A berendezés leállításakor a motorok feszültség alatt maradnak, így a gépben levő termékek nem kerülnek a selejtbe, és így elkerülhető a kezelői beavatkozás. Ezáltal jelentősen csökken a termelési veszteség.

„A mozgásbiztonsági funkciókkal ellátott 1S szervorendszer-sorozattal hozzájárulunk a gyártás biztonságosságának és termelékenységének növeléséhez” – összegzi Josep Marti.

Az 1S szervorendszer-család üzembe helyezése gyors és egyszerű, mivel csak egyetlen kábel csatlakoztatására van szükség: az áramellátás, az enkóder és a fék egyetlen, előre összeszerelt IP67 védettségű csatlakozóval ellátott kábelben fut. Az összes biztonsági funkciót teljes mértékben az EtherCAT hálózat vezérli, ami csökkenti a vezetékezési és karbantartási feladatokat, ugyanakkor megfelel a maximális biztonsági (PLe) teljesítményszintnek.

Az „innovative-Automation” stratégia

Az ipari automatizálás egyik vezetőjeként az OMRON a különféle munkabiztonsági eszközök és ipari robotok mellett vezérlőelemek és kiegészítő berendezések széles skáláját is kínálja – képfeldolgozó rendszerektől és más ellenőrző eszközöktől egészen a vezérlőkig és beavatkozó elemekig (például szervomotorok). Mindezek szoftveres kombinációjával az OMRON világszerte számos egyedi, kiemelkedően hatékony automatizálási megoldást nyújt a termelőüzemeknek. A rendelkezésre álló fejlett technológiákra és átfogó eszközkészletre alapozva a vállalat elindította az „innovative-Automation” nevű stratégiai kezdeményezést, melynek alappillérét három innováció, a három „i” jelenti: „integrált” (vezérlők fejlesztése), „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése), „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között). Az OMRON e kezdeményezéssel kötelezte el magát amellett, hogy innovációt juttasson a gyártás helyszíneire.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény