FőoldalRendszerintegrátorAz új munkabiztonsági fényfüggönyel új alapokra kerül a gyártóüzemek munkabiztonsága
2019. november 14., csütörtök ::

Az új munkabiztonsági fényfüggönyel új alapokra kerül a gyártóüzemek munkabiztonsága

Napjainkban a gépgyártók számára elengedhetetlen a változó ügyféligények kielégítésére alkalmas és a globalizációs követelményeknek is megfelelő, rugalmas gyártósorok tervezése. Ezekhez az összetett elrendezésekhez a legtöbb gépgyártó különféle munkabiztonsági fényfüggönyöket használ, mindig az adott alkalmazásnak megfelelően. Ezáltal a megfelelő fényfüggöny kiválasztása meglehetősen bonyolult és időigényes feladat

Az Omron új, F3SG-SR termékcsalád fényfüggönyei egyaránt alkalmasak az ujjak, a kéz, a kar/láb, illetve a test védelmére, a berendezések nyílásaitól a berendezés közvetlen környezetéig, valamint alkalmazások széles skálájához állnak rendelkezésre, 160 mm-től 2,48 m-es védelmi magasságig, így tökéletesen hozzáigazíthatók a szükséges munkabiztonsági területhez. Az F3SG-SR termékcsalád segítségével a gépgyártók egységes mechanikai kialakítást alkalmazhatnak a különböző gyártósorokon, ezzel is egyszerűsítve a kiválasztás és a tervezés folyamatát. Az F3SG-SR termékcsalád megbízható érzékelést kínál akár durva ipari környezetben és szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is. A robusztus és a kiválóan tömített felépítésének köszönhetően olajállóságot és az egyedülálló optikai kialakításának köszönhetően nagy működési távolságot is biztosít.

„A munkabiztonsági fényfüggönyök telepítése és karbantartása minden korábbinál egyszerűbb az F3SG-SR termékcsalád termékeivel – mondta el Javier González, az Omron Europe EMEA termékmarketing- és munkabiztonsági igazgatója. – A fényfüggönyök lecserélése igazán egyszerű: a felhasználók csak kimásolják a régi fényfüggöny konfigurációját, és visszaállítják azt az új fényfüggönyben, amely így már készen is áll a használatra. A fényfüggönyökön elhelyezett, könnyen értelmezhető fényjelzések segítségével könnyű a nagy távolságot áthidaló érzékelés finomhangolása is, így megelőzhetők a váratlan leállások.”

Az egyszerű IoT kapcsolat biztosítása érdekében IO-Link kommunikációval rendelkező F3SG-SR termékcsalád működési adatainak gyűjtése lehetővé teszi a megelőző karbantartást, az alkatrészcserék optimális ütemezéséhez. Valamint csökkenti az állásidőt, és növeli a gyártóüzemek biztonságát.

Főbb jellemzők és előnyök

Még rugalmasabb kialakítás

Az iparág legszélesebb választékát nyújtó termékcsalád minden elemét ugyanolyan módon kell telepíteni és bekötni, így a kiválasztás és a tervezés jelentősen leegyszerűsödik, elősegítve a standardizálást.

Egyszerű telepítés és kevesebb vezetékezés

A fénysugár állapotának vizuális megjelenítése lehetővé teszi, hogy akár egyetlen mérnök is könnyedén telepítse a fényfüggönyt. A háromszínű területi intenzitásjelző (Area Beam Indicator – ABI) segítségével a mérnök távolról is láthatja a fénysugár állapotát, ami jelentősen csökkenti az optikai beállításhoz szükséges időt. Az összetett némítási alkalmazásokhoz használható tartozékok széles választéka – például a némítás érzékelő rögzítőeleme és az optimalizált vezetékezési rendszer – nagy mértékben csökkenti a gyártósori telepítésre és karbantartásra fordítandó időt.

A berendezések stabilabb működése

Az akár -30 ℃-ot is tűrő, IP67G védettségnek megfelelő (víz- és olajálló) kialakítás szélsőséges környezeti hatások mellett is biztosítja a stabil működést. Ezenfelül nagy teljesítményű optikai rendszer gondoskodik a tartósan intenzív fényerő által nyújtott megbízható érzékelésről.

Gyors diagnosztika és csere

Az állapotjelzők megkönnyítik a hibák azonosítását. Az integrált állapotkezeléssel, ami távolról is hozzá férhető, optimalizálható a berendezések és gyártósorok karbantartása. Ráadásul az intelligens beállító modul használatával készíthető biztonsági mentés lehetővé teszi a beállítások automatikus visszaállítását a fényfüggöny cseréje esetén. Gyakorlatilag bárki könnyedén elvégezheti a fényfüggöny cseréjét, és újraindíthatja a gépet.

Az Omron elkötelezett amellett, hogy az innovációt bevigye a gyártóüzemek falai közé az „innovative-Automation!” elnevezésű koncepció gyakorlati megvalósításával. A tervezéstől a karbantartásig minden fázisban alkalmazható, F3SG-SR termékcsalád munkabiztonsági fényfüggönyeinek segítségével kialakított munkabiztonsági rendszereken keresztül az Omron továbbra is kiemelkedő mértékben fejleszti a hatékonyságot és a munkabiztonságot a nemzetközi gyártóipar egészében. Ügyfeleivel együttműködve pedig egyre gyorsuló ütemben sikerül megvalósítania az „innovative-Automation!” programot.

Az OMRON honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény