FőoldalÜzletA dél-koreai Samsungnál rendellenességgel születtek gyerekek
2024. március 19., kedd ::

A dél-koreai Samsungnál rendellenességgel születtek gyerekek

A félvezetőgyártás egészségre veszélyes munkakörülményei miatt született rendellenességgel három gyermek Dél-Koreában.

Az MTI híre szerint a dél-koreai munkások kártérítéséért és jólétéért felelős, a dél-koreai kormányhoz köthető ügynökség elismerte, hogy ok-okozati összefüggés van a Samsung Electronicsnál tapasztalt veszélyes munkakörülmények és a terhességük alatt a vállalatnál dolgozó nők gyermekeinél azonosított veleszületett rendellenességek között. Továbbá bejelentette azt is, hogy a vizsgálat után kártérítés kifizetését rendelte el a három érintett nő részére, és elismerte, hogy a vállalat chipgyártó részlegén tapasztalt, egészségre veszélyes munkakörülmények okozta kár üzemi balesetnek minősül.

„Azonosítottuk az érintettek által végzett munka jellege és a gyermekek betegségei közti összefüggést” – közölte a szervezet. Az anyák még 2021-ben adták be kártérítési kérvényüket, gyerekeiknél a többi közt a vesét, a húgyhólyagot és a torkot érintő, veleszületett betegségeket fedeztek föl.

A nemzetközi tudományos vizsgálatok már többször rámutattak arra, hogy a félvezető- és chipgyártás területén a komoly óvintézkedések ellenére is tapasztalhatók az egészségre káros munkakörülmények. A gyártás során fokozott veszélyt jelent az olyan mérgező anyagok használata, mint az arzin (arzén-hidrogén – AsH3) vagy a kénsav, amelyek maradandó egészségkárosodást, súlyos esetben rákot, vetélést, a magzatokra nézve pedig később veleszületett rendellenességeket okozhatnak.

Forrás: MTI
Kép: semiconductor.samsung.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény