FőoldalRendszerintegrátorRádiófrekvenciás 5G eszközök tesztelése: az R&S CMX500 típusú mérőrendszer az ETS-Lindgren elrendezésébe építve
2019. szeptember 30., hétfő ::

Rádiófrekvenciás 5G eszközök tesztelése: az R&S CMX500 típusú mérőrendszer az ETS-Lindgren elrendezésébe építve

A Rohde & Schwarz által kifejlesztett R&S CMX500 típusú rádiókommunikációs tesztelőberendezés sokrétű képességekkel rendelkezik, többek között önálló (SA) és nemönálló (NSA) hálózati működésre, idő- és frekvenciaosztásos duplex kommunikációra (TDD, illetve FDD), valamint az 5G mindkét hullámsávjára (FR1 és FR2) kiterjedően.

Az ETS-Lindgren az R&S CMX500 típusú rádiókommunikációs tesztelőberendezést rendszereinek szerves részévé tette, teljes körű méréstechnikai elrendezést kínálva ily módon ügyfeleinek. A Rohde & Schwarz műszere az ETS-Lindgren EMQuest™ nevű, CTIA-minősítéssel rendelkező antennamérő-szoftverével, valamint TILE!™ nevű, kibocsátás- és immunitásvizsgálatokra szolgáló programjával együtt átfogó sugárzásos (OTA) és elektromágneses összeférhetőségi (EMC/EMI) vizsgálatokat tesz lehetővé az 5G-hez kapcsolódóan.

Az R&S CMX500 típusú berendezés az 5G NR átviteltechnika minden üzemmódját támogatja, többek között a 6 GHz alatti, FR1-es sávú és a mm-es tartományba eső, FR2-es sávú forgalmazást, az önálló (SA) és nemönálló (NSA) hálózati működést, valamint a frekvencia- és időosztásos duplex kommunikációt (FDD, illetve TDD). Mindezek mellett fennakadásmentesen képes együttműködni az R&S CMW500 típusú, szélessávú rádiókommunikációs tesztelőberendezéssel, amely a mobilhálózati rendszerek (LTE, C-IoT, 3G, 2G) és az adatkommunikációs (WLAN, Bluetooth®) eszközök piacán referenciakészüléknek számít. E két műszer együttesen minden lényeges, kereskedelmi forgalomban elterjedt rádiókommunikációs normát lefed.

„Az 5G NR egyike a számos rádiófrekvenciás hozzáférési rendszernek, amelyet tesztelni kell majd az újgenerációs vezeték nélküli kommunikációs készülékeken – nyilatkozta Jari Vikstedt, az ETS-Lindgren rádiófrekvenciás megoldásokért felelős igazgatója. – Azon ügyfeleink számára, akik már rendelkeznek ETS Lindgren fejlesztésű elektromágneses összeférhetőségi és sugárzásos mérőrendszerrel, az 5G-vizsgálatok irányába való legkönnyebb továbblépési lehetőség és a költségek tekintetében legkedvezőbb megoldás, ha a már meglévő elrendezésüket egyszerűen kiegészítik egy R&S CMX500 típusú berendezéssel.”

„A piacon kapható más termékekkel ellenétben az R&S CMX500 típusú műszert teljes mértékben az alapjaitól kezdve építettük fel, az 5G szerteágazó méréstechnikai követelményeinek egyetlen készülékkel történő, maradéktalan teljesítése érdekében – fejtette ki Michael Thorpe, a Rohde & Schwarz termékmenedzsere. – Örömünkre szolgál, hogy az ETS-Lindgren partnerei lehetünk az 5G-hez kapcsolódó elektromágneses összeférhetőségi(EMC/EMI) és sugárzásos (OTA) vizsgálatok bevezetése terén.”

Az R&S CMX500 típusú rádiókommunikációs tesztelőberendezéssel és a hozzá kapcsolódó megoldásokkal kapcsolatos további információk a következő honlapon találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény