FőoldalRendszerintegrátorA Rohde & Schwarz az autóipar szolgálatában: megjelent az első, IEEE 802.3cg szabványú, 10BASE-T1S megfelelőségvizsgáló rendszer
2019. december 05., csütörtök ::

A Rohde & Schwarz az autóipar szolgálatában: megjelent az első, IEEE 802.3cg szabványú, 10BASE-T1S megfelelőségvizsgáló rendszer

Rugalmasságának köszönhetően az egyszerű, csavart érpáras hálózati technológián alapuló autóipari Etherneté lehet a jövő az egyre sokasodó járműfedélzeti hálózatok között. Az új IEEE 10BASE-T1S jelű szabvány tovább szélesíti az autóipari Ethernet lehetőségeit, egyszerű eszközök hálózatba szervezését is lehetővé téve. Az első 10BASE-T1S norma szerinti megfelelőségvizsgálatokra szolgáló mérőrendszer megalkotásával a Rohde & Schwarz fenntartja vezető szerepét az autóipari Ethernet szabványcsaládhoz kapcsolódó méréstechnika területén.

A Rohde & Schwarz megjelentette az első, 10BASE-T1S szabványú megfelelőségvizsgáló rendszert. Az R&S RTO és R&S RTP-sorozatú oszcilloszkópokra épülő elrendezéssel az IEEE 802.3cg számú, 10BASE-T1S norma jelenlegi változata szerinti, teljes mértékben automatizált tesztelések végezhetők. A Rohde & Schwarz továbbra is aktív szerepet vállal az OPEN Alliance szervezet tevékenységében, szakmai hátterével segítve kiforrott és megbízható méréstechnikai megoldások kidolgozását.
A 10BASE-T1S előírásban foglalt teszteket támogató, új, R&S RTO-K89 és R&S RTP-K89 jelű megfelelőségvizsgálati szoftvercsomag képekkel illusztrált műveleteken keresztül vezeti végig a felhasználót lépésről lépésre a méréseken ― akárcsak a Rohde & Schwarz bármely más Ethernet-tesztelési opciója. A vizsgálati elrendezést alkotó oszcilloszkópokat és az R&S ZND típusú hálózatanalizátort önműködően állítja be a program, az eredményeket pedig PDF-formátumú jegyzőkönyvbe vezeti fel. A mérési összeállításhoz tartozik egy illesztőpanel is, amely a 10BASE-T1S felületek műszerekhez történő csatlakoztatását könnyíti meg.
Ezzel az új fejlesztésű kiegészítéssel a Rohde & Schwarz az összes jelenlegi autóipari Ethernet-normára (10BASE-T1S, 100BASE-T1, 1000BASE-T1) kiterjesztette kínálatát, minden, széles körben elterjedt autóipari buszrendszert (LIN, CAN, CAN-FD, FlexRay és CXPI) is beleértve. Az R&S RTO és R&S RTP-sorozatú oszcilloszkópok kis méretben rendkívül sokrétű méréstechnikai lehetőségeket rejtenek magukban, pl. járművek elektronikus vezérlőegységeinek (ECU) mindenféle autóipari buszillesztői és belső adatátviteli felületei (például PCIe vagy DDR) vizsgálhatók velük fejlesztés közben.
A 10BASE-T1S normához kapcsolódó, R&S RTO-K89 és R&S RTP-K89 jelű megfelelőségvizsgálati szoftvercsomaggal kapcsolatos további információk a Rohde & Schwarz értékesítési irodáiban kaphatók, vagy a https://www.rohde-schwarz.com/_63493-667456.html honlapon találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény