FőoldalRendszerintegrátorÚj, nagy pontosságú műszerek a Keithley-től
2015. június 02., kedd ::

Új, nagy pontosságú műszerek a Keithley-től

7½ digites multiméter oszcilloszkóp funkcióval, alacsony zajú, nagy pontosságú DC tápegység: a Keithley Instruments DMM7510 típusú készüléke nagy pontosságú, 7½ digites multiméter, amely egyedülálló módon tartalmaz egy nagy sebességű mintavételező funkciót, így 5"-os grafikus kijelzőjén képes megjeleníteni a vizsgált jelalakot is

DMM7510

Alacsony zajú bemeneti áramköre és 32 bites A/D konvertere biztosítja, hogy pontossága elérje a kalibrálólaboratóriumokban használt készülékek pontosságát, lényegesen kedvezőbb áron. 15 alapfunkcióval rendelkezik, beleértve a kapacitás-, hőmérséklet- és frekvenciamérést is.

Az 1 MS/s mintavételezési sebességű, 18 bites digitalizáló áramköre segítségével a grafikus kijelzőn megjeleníthetőek pl. a váltakozó áramú vagy tranziens hullámformák is (feszültség és áram).

A változatos triggerelési lehetőségek biztosítják, hogy egy adott jelalakváltozást rögzíthessünk a képernyőn. A grafikus menü segítségével több mérés eredményét is megjeleníthetjük egy időben, összehasonlítás céljából. A készülék belső memóriája akár 27,5 M mérési eredmény tárolására is alkalmas.

Kommunikációra a beépített GPIB, USB és ethernetinterfészek használhatóak. Az előlapi USB-csatlakozón keresztül a mérési eredmények, a megjelenített hullámformák közvetlenül külső memóriára menthetőek.

A Keithley Instruments új, 2280S-sorozatú, programozható DC tápegységei nem csupán alacsony zajú forrásként használhatóak, hanem egyedülálló, nagy pontosságú mérőműszerként is. Jelenleg két modell rendelhető (32 V/6 A és 60 V/3,2 A).

A készülékek 6½ digites felbontással mérik a kapocsfeszültséget és az áramot egészen 10 nA-es felbontásig. A nagy sebességű mérési tulajdonságuk biztosítja a min. 140 µs szélességű impulzusáramok mérését is, így pl. az akkumulátoros működtetésű, dinamikus áramfelvételű hordozható eszközök teljes fogyasztása is könnyen meghatározható. A maximális mérési sebesség 2500 minta/másodperc. A nagy bekapcsolási áramok csökkenthetőek programozható felfutási idővel, így elkerülhetőek a tápegységek utánszabályozásából adódó feszültségtúllövések is.

Igény esetén bármilyen kimeneti hullámforma (szekvencia) programozható és eltárolható.

Számítógépes interfészek: GPIB, USB, ethernet (beépített webszerver)

A mérési eredményekből statisztika is készíthető, a trendek a készülékek kijelzőjén grafikusan is megjeleníthetőek.

A forgalmazó ProMet Méréstechnika Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény