FőoldalRendszerintegrátorNehézségek leküzdésére született: nyolccsatornás, R&S MXO 5 sorozatú műszerrel bővült a Rohde & Schwarz újgenerációs oszcilloszkópjainak kínálata
2023. december 11., hétfő ::

Nehézségek leküzdésére született: nyolccsatornás, R&S MXO 5 sorozatú műszerrel bővült a Rohde & Schwarz újgenerációs oszcilloszkópjainak kínálata

A minden elemében új, R&S®MXO 5 sorozatú műszerével folytatja újgenerációs oszcilloszkópjainak 2022-ben megkezdett fejlesztését a Rohde & Schwarz, aminek első sikeres terméke az R&S®MXO 4 család volt. Az R&S®MXO 5 a vállalat első nyolccsatornás oszcilloszkópja. Az R&S®MXO 4 által képviselt úttörő vonalra épülve minden eddiginél komolyabb tervezési nehézségek leküzdésében segíti a mérnököket.

A Rohde & Schwarz bemutatja új, négyvagy nyolccsatornás felépítésben rendelhető, R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópjait. A cég saját fejlesztésű, újgenerációs, először az R&S®MXO 4 sorozatú műszerekben alkalmazott MXO-EP jelű ASIC-techológiájára épülő nyolccsatonás oszcilloszkópjai új méréstechnikai dimenziókat nyitnak meg.

Világelső újítások nyolccsatornás oszcilloszkópban

Az R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópokkal mind idő-, mind frekvenciatartományban lényegesen több minden fedhető fel egy adott jel viselkedésével kapcsolatosan, mint bármely más oszcilloszkóppal. Ez az első nyolccsatornás műszercsalád a világon, amely másodpercenként 4,5 millió jelszakasz befogására és 18 millió jelalak előállítására képes több csatornára kiterjedően, lehetővé téve rendkívül finom jelrészletek vagy igen ritka események kivételes potossággal történő megmérését. Az R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok mind a nyolc csatornájához digitális szinkronizálás (triggerelés) állítható be, ezzel túltesznek versenytársaikon a kismértékű jeltorzulások precíz felfedése terén. Szédületesen sok, másodpercenként 45 000 db FFT-művelet elvégzésével páratlan a spektrális ábrázolási képességük, ami különösen EMI- és felharmonikus-méréseknél kamatoztatható.

A világon a leggyorsabb jelbefogási képességgel rendelkező R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok a valósidejű események 99%-át képesek „elkapni”, az elemzések felgyorsítása mellett más műszerek által már nem érzékelt ritka vagy véletlen eseményeket is megjelenítve. E képességeiknek köszönhetően a teljesítményelektronikától az autóipari mérésekig terjedően sokféle szakterületen hatékonyabban végezhető velük hibakeresés, „gyerekjátékká” egyszerűsítve a teljesítményelektronikai és jelintegritási vizsgálatokat vagy a logikai áramkörökön és digitális buszokon végzett protokollelemzéseket.

Philip Diegmann, a Rohde & Schwarz Oszcilloszkóp-üzletágának alelnöke minderről a következőket nyilatkozta: „Az R&S®MXO 4 sorozatú műszerek 2022-ben történt piacra dobásával egyedülálló képességgekkel és értékekkel rendelkező, újgenerációs oszcilloszkópok jelentek meg. A Rohde & Schwarznál egyre nagyobb magasságokba emeljük e berendezéseink nyújtotta lehetőségeket. Ezúttal örömmel leplezzük le az R&S®MXO 5 családot, amely az oszcilloszkópok tökéletesítése terén lefektetett hagyományaink folytatását képviseli. Az előző áttörő újításokra építve e területre szakosodott tervezőcsapatunk különös gondossággal alkotta meg ezt a sorozatot, arra kihegyezve, hogy mind az áttekintő jellegű, mind a legfinomabb részletekre kiterjedő méréseket egyedülálló pontossággal és gyorsasággal lehessen velük elvégezni. A minden eddiginél komolyabb tervezési nehézségek leküzdésére kifejlesztett oszcilloszkópokkal ügyfeleink még gyorsabban vizsgálhatják, mérhetik be elektronikai rendszereiket.”

Kategóriájukban legnagyobb memóriaméret már alapkiépítésben is

Az R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok már alapváltozatukban is 500 millió pontos jelbefogási memóriával rendelkeznek külön-külön mind a nyolc csatornájukon, kétszeresen megelőzve ezzel versanytársaikat. A bőséges tárolókapacitás sokrétű adatgyűjtést tesz lehetővé. Mindezek mellett, komoly követelményeket támasztó esetekben bővítőopcióval 1 milliárd pontra megkétszerezhető a rögzített minták száma. E kivételes memórimélység kritikusan fontos lehet számos hibakeresési feladatnál, lehetőséget adva hosszabb idejű rögzítésekre elegendően nagy sávszélesség megőrzése mellett, még lassab időalap-beállítások esetén is.

Digitális szinkronizálás, elsőként nyolc csatornára kiterjesztve

A nyolccsatornás oszcilloszkópok között digitális szinkronizálást (triggerelést) elsőként tartalmazó R&S®MXO 5 család a jelek elemzése vonatkozásában is új mércét állít fel. Digitális szinkronizáló (trigger) fokozatuk egyedülálló, 0,0001 osztásnyi érzékenységével minden versenytársukat felülmúlják. E képességük révén még nagy jelszintek mellett is precízen felfedhetők a jelekben előforduló kismértékű anomáliák. A piacon nincs még egy műszer, amely fel tudná venni ezzel a versenyt. Más berendezésekben sokszor jelfeldolgozási műveletekkel kell kompenzálni az analóg trigger-áramkörök által okozott torzulásokat, lassabbá és zajosabbá téve a szinkronizálást. A digitális triggerfokozat tökéletesen illeszkedik az R&S®MXO 5 család 18 bites belső architektúrájához, így teljes mértékben kiaknázhatók e berendezések pontosság tekintetében nyújtott képességei.

Páratlan RF-mérések

Az R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok RF-vizsgálatok terén is kitűnően megállják helyüket mind idő-, mind frekvenciatartománybeli mérések vonatkozásában. Elsőként tudnak másodpercenként 45 000 FFT-műveletet elvégezni. Négy időfüggetlen spektrumkép egyidejű megjelenítésével párosuló kivételes sebességük RF-jelek olyan átfogó tanulmányozását teszi lehetővé, ami kategóriájukban egyedülálló és már az alapváltozatú műszerek is tartalmazzák e képességeket.

Élvonalbeli kezelőfelület

Szintén egydülálló az R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok nagy méretű, 15,6 col átmérőjű, teljes HD-felbontású, kapacitív érintőképernyője. Ennek és intuitív kezelőfelületüknek köszönhetően gyorsan elsajátítható a kezeléstechnikájuk, megjelenésük pedig megragadóan elegáns. Kicsi alapterületet igényelnek és kategóriájukban elsőként rögzíthetők VESA állványhoz, így mindenféle műszaki munkaterületen tökéletesen elhelyezhetők. Zajszintjük is a legalacsonyabb az iparágban, a suttogásnál is halkabbak, ami komoly előnyt jelent erős koncentrálást igénylő laboratóriumokban, ahol a mérnököknek precízen kell dolgozniuk.

Kedvező kezdeti árszint

Az R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok jelenleg négy- és nyolccsatornás változatban rendelhetők, sávszélességük 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz, 1 GHz vagy 2 GHz lehet. A nyolccsatornás modellek induló ára mindössze 19 500 euró, ami kategóriájukban a legalacsonyabbnak számít. Különleges felhasználói igények különféle bővítőopciókkal elégíthetők ki; ilyen például a 16 digitális csatornát tartalmazó, vegyes jelű (MSO) kiegészítés, a belső, kétcsatornás, 100 MHz-es, tetszőleges hullámforma-generátor, az iparban általánosan használt buszrendszerekhez kifejlesztett protokolldekódoló és -szinkronizáló opció vagy a frekvenciamenet-elemző funkció.

Az újfejlesztésű, R&S®MXO 5 sorozatú oszcilloszkópok már megrendelhetők a Rohde & Schwarztól és kijelölt értékesítési partnereitől. A forgalomba helyezést megelőző hírek a https://www.rohde-schwarz.com/next-generation weboldalon találhatók, a műszerekkel kapcsolatos további információk pedig a https://www.rohde-schwarz.com/product/MXO5 címen (2023. október 31-től).

A Rohde & Schwarz

A méréstechnika, fejlett technológiai rendszerek, továbbá a hálózattechnika és kiberbiztonság területén kínált élvonalbeli megoldásaival a Rohde & Schwarz úttörő szerepet vállal egy biztonságosabb, adatkapcsolatokra épülő világ megteremtésében. A közel 90 éve alapított cégcsoport a nagyipari és állami szféra szereplőinek egyaránt megbízható partnere világszerte. 2022. június 30-án a Rohde & Schwarz globálisan hozzávetőlegesen 13 000 alkalmazottal rendelkezett. A független vállalatcsoport a 2021/22-es (júliustól júniusig számított) pénzügyi évben 2,53 milliárd eurós éves árbevételt ért el. Központja Németországban, Münchenben található.

A R&S® a Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG. bejegyzett védjegye.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény