FőoldalRendszerintegrátorÚj, kombinált biztonságtechnikai műszercsalád az Associated Research-től
2013. május 13., hétfő ::

Új, kombinált biztonságtechnikai műszercsalád az Associated Research-től

Megjelent az amerikai Associated Research, Inc. jól ismert OMNIA-sorozatú, kombinált biztonságtechnikai műszercsaládjának új, továbbfejlesztett készülékcsaládja OMNIA II néven. Az új műszercsalád három típusból áll, és mindhárom készülék rendelhető 250 VA-es és nagyobb teljesítményű, 500 VA-es verzióban (825x típusok) is

A Model 8204 (8254: 500 VA-es verzió) funkciói: AC/DC nagyfeszültségű átütésvizsgálat, szigetelési és max. 40 A-es, nagy áramú földelésiellenállás-mérés.

Az alapkészülékhez (8204) képest a 8206 és 8256-os készülékek funkcionális teszt- és szivárgóáram-mérési funkciókkal is rendelkeznek.

A 8207/8257 típusok ezen túlmenően tartalmaznak egy beépített, programozható AC feszültségforrást (500 VA) is, így a szivárgó­áram-méréshez nincs szükség külső forrás alkalmazására.

Az új sorozat jól látható, nagyméretű multifunkcionális, színes LCD-kijelzővel rendelkezik, melyen jól láthatóak az egymást követő mérések beállított paraméterei, illetve a mért értékek is.

A felhasználóbarát (és igény szerint testreszabható) menürendszere segítségével gyorsan és egyszerűen elvégezhető a mérési funkciók programozása. A készülékek a mérési paraméterek tárolására 10 000 memóriahellyel rendelkeznek. Az egyes memóriahelyeken tárolt paraméterek tetszés szerinti szekvenciában összefűzhetőek.

A készülékek USB és RS—232C interfésszel rendelkeznek, de opcionálisan felár nélkül rendelhető ethernetvagy GPIB interfész is.

A digitális ki- és bemeneteken keresztül egyszerűen elvégezhető a pl. PLC-hez történő csatlakoztatás. A digitális bemenetekkel kiválasztható, hogy mely memóriarekeszben tárolt paraméterek szerint történjen a vizsgálat, illetve indítható a mérés. A digitális kimenetek biztosítják a „mérés folyamatban", „mérés vége", „megfelelt", „nem felelt meg" jeleket.

Az OMNIA II-sorozat néhány fontos tulajdonsága

  • „DualCHEK" funkció: lehetővé teszi a nagyfeszültségű átütésvizsgálat (hipot) és a nagy áramú földelésiellenállás-mérés egy­idejű vizsgálatát, mellyel jelentősen csökkenthető a tesztelési idő.
  • „Charge-LO" funkció: biztosítja a mérőkábelek vizsgált berendezéshez való csatlakoztatásának ellenőrzését, így a sérült vezetékek vagy nem megfelelő csatlakoztatásból adódó mérési hibák elkerülhetőek.
  • „VERI-CHEK" funkció: segítségével egyszerűen ellenőrizhető a mérőáramkörök funkcionális működése.
  • „SmartGFI" áramkör: nagy sebességű védőáramkör, mely maximális biztonságot nyújt a készülék használata során.

A 8204/8254 készülékekhez opcionálisan rendelhető beépített, 8 csatornás nagyfeszültségű / nagyáramú mérőhelyváltó is.

A sorozat többi tagjához (is) külső mérőhelyváltók rendelhetők egységenként 8 vagy 16 csatornás kivitelben.

Az opcionális „Autoware" szoftver segítségével számítógépről vezérelhetőek a készülékek és a mérési eredmények eltárolhatóak, archiválhatóak, illetve jegyzőkönyv is készíthető.

A ProMet Méréstechnika Kft. honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény