FőoldalKonstruktőrFényenergia begyűjtés – Farnell–Epishine-megállapodás
2021. augusztus 25., szerda ::

Fényenergia begyűjtés – Farnell–Epishine-megállapodás

Az Epishine nyomtatott napelemjei kiváltják a hagyományos akkumulátoros és szárazelemes megoldásokat.

2021. augusztus 24 -én az Avnet Companyhoz tartozó, elektronikus alkatrészek és termékek valamint megoldások globális forgalmazásával foglalkozó Farnell új franchise megállapodást írt alá az Epishine-nal. Az Epishine a nyomtatott szerves napelemek és fejlesztőkészletek innovatív svéd gyártója. A cég a piaci újdonságot jelentő nyomtatott szerves napelemeket úgy optimalizálta, hogy azok a beltéri, alacsony energiájú világításból is képesek legyenek energiát nyerni, és egyúttal lehetővé tegyék a szerves napelemekből származó energia bárhol történő felhasználását. A tervezőmérnökök ezt az új és innovatív technológiát az Epishine „Light Energy Harvesting Evaluation Kitenergy harvesting” kit használatával alkalmazhatják. A Farnell az első magas szolgáltatást nyújtó forgalmazó, amely az Epishine késztermékeit értékesíti.

Az Epishine szerves napelemei kisméretűek, vékonyak, rugalmasak és újrahasznosítható műanyagra vannak nyomtatva. A cellák könnyen integrálhatók bármilyen kis teljesítményű elektronikus berendezésbe, ahol elektromos árammá átalakítják a beltéri fényt. Az új termékeket tervezők lecserélhetik a vezeték nélküli érzékelőkben és hasonló eszközökben eddig használt kémiai áramforrásokat az új szerves napelemekre, csökkentve ezzel az elempazarlás környezeti hatásait, illetve megtakarítva az elemcsere költségeit.

Az EK01LEH3_6 jelű Light Energy Harvesting Evaluation Kit érzékelteti, hogy az Epishine Light Energy Harvesting (LEH) moduljai hogyan láthatják el energiával az eddig általában elemek felhasználásával működtetett beltéri vezeték nélküli, kis teljesítményű eszközöket, A 6 cellás 50x50 mm-es LEH modult egy szuperkondenzátorral kombinálják, amely energiapufferként és intelligens töltéskezelő rendszerként működik, ezáltal előállítva a különböző kimeneti feszültségeket és megoldva az energiatárolási problémákat. Igény esetén akár külső galvánelem is használható tartalékként. A kit elegendő kimeneti áramot tud szolgáltatni a legtöbb kis fogyasztású vezeték nélküli eszköz, mint például a BLE, a Zigbee és a LoRa áramellátásához. A kit programozhatósága fokozott rugalmasságot biztosít, és egyben érzékelteti az Epishine LEH moduljai egyedi termékintegrációs és tervezési lehetőségeit.

További részletért kattintson ide!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény