FőoldalKonstruktőrA Microchip – világelsőként – PCI Express 5.0 kapcsolóáramköröket mutatott be a gépi tanulási alkalmazásokhoz és tetszőlegesen skálázható számítástechnikai infrastruktúrákhoz
2021. április 20., kedd ::

A Microchip – világelsőként – PCI Express 5.0 kapcsolóáramköröket mutatott be a gépi tanulási alkalmazásokhoz és tetszőlegesen skálázható számítástechnikai infrastruktúrákhoz

A Switchtec™ PFX PCIe Gen 5 nagy teljesítményű kapcsolók a PCIe Gen 4-megoldásokhoz képest kétszeres interconnect adatátviteli sebességet valósítanak meg, továbbfejlesztett diagnosztikai funkciók és ultraalacsony késleltetés mellett

mc1535 low

Az olyan alkalmazások, mint az adatelemzés, az önvezető járművek, az orvosi diagnosztika stb. a gépi tanulás és a hyperscale (tetszőleges mértékben skálázható) számítástechnikai infrastruktúra tekintetében a számítási teljesítmény terén rendkívül magas követelményeket támasztanak. A Microchip számára ezek a követelmények jól ismertek, ezért a világon elsőként kifejlesztette és bejelentette az erre a célra optimalizált PCI Express (PCIe) 5.0 kompatibilis kapcsolómegoldásait. A Switchtec PFX PCIe 5.0-sorozatú eszközök célja, hogy a nagy számítási és adatsűrűségű rendszerekben az interconnectek adatáteresztő képességét megduplázza. Az XpressConnect™-sorozatú időzítési megoldásokkal együtt a Microchip az elektronikai ipar egyetlen olyan beszállítója, amely portfóliójában PCIe Gen 5 kapcsolók és újraidőzítő megoldások is megtalálhatók. Ennek köszönhetően a Microchip PCIe Gen 5 infrastruktúra-megoldásokból komplett és bizonyítottan együttműködni képes portfóliót szolgáltat, egyetlen kézből.

„A különféle gyorsítók, grafikai feldolgozóegységek (GPU-k), központi feldolgozóegységek (CPU-k) és nagy sebességű hálózati adapterek mind nagyobb teljesítményű PCIe infrastruktúra után kiáltanak. A Microchip által világelsőként bemutatott PCIe 5.0 kapcsolók a negyedik generációs PCIe Gen 4 interconnectekhez képest kétszeres, 32 GT/s tranzakciós sebességet képesek realizálni, ezzel jelentős lépést téve a következő generációs gépi tanulási és hasonlóan számításigényes alkalmazásoknak való megfelelés felé – nyilatkozta Andrew Dieckmann, a Microchip adatközpont-alkalmazások üzletegység marketing- és alkalmazástechnikai alosztály társalelnöke a bejelentés kapcsán. – Az XpressConnect családú PCIe 5.0 és Compute Express Link™ (CXL™) 1.1/2.0 újraidőzítőkkel társítva a Microchip jelenleg az elektronikai iparban egyedülállóan széles körű megoldáscsomagot biztosít PCIe Gen 5 infrastruktúra-termékekből, amely páratlanul kedvező késleltetési jellemzőket és végpontközti kompatibilitást nyújt.”

A Switchtec PFX PCIe 5.0-sorozatú, nagy adatsűrűségű és nagy megbízhatóságú kapcsolók 28 … 100 sáv és akár 48 nem transzparens híd (NTB – Non-Transparent Bridge) implementációját támogatják. A Switchtec-technológia kiváló megbízhatóságot ígér, beleértve a forrócsere támogatását és a titkosított bootolási hitelesítést is.

A PCIe 5.0 buszon a maximális támogatott tranzakciósebesség 32 GT/s, ami jelintegritási és rendszertopológiai szempontból komoly tervezési kihívásokat jelent. A fejlesztési és piacképesség eléréséhez szükséges rövidebb idő érdekében a Switchtec PFX PCIe 5.0 kapcsolók tekintélyes hibakeresési és diagnosztikai funkciókészletet kínálnak, amely tartalmaz olyan kifinomult lehetőségeket is, mint a belső PCIe analizátorok tranzakciós rétegbeli csomaggenerálás képességével, elemzési lehetőségekkel és chipre integrált, nem intruzív SerDes szemábra-felvételi lehetőséggel.

A gyors rendszerfelélesztést és további hibakeresést támogatja a ChipLink nevű, intuitív grafikus felhasználói interfészalapú eszközkonfiguráció és topológiaáttekintő, amely teljes hozzáférést nyújt a PFX PCIe kapcsolók regisztereihez, számlálóihoz, diagnosztikai és eseményrögzítő lehetőségeihez.

„Az Intel közeljövőben érkező, Sapphire Rapids kódnevű Xeon processzorai már tartalmazni fognak PCIe 5.0 és Compute Express Link implementációt max. 32 GT/s tranzakciós sebesség támogatásával, kiváló megoldást nyújtva az alacsony késleltetésű és nagy sávszélességű vevői fejlesztésekhez – nyilatkozta Dr. Debendra Das Sharma, az Intel I/O technológiai és szabványügyi igazgatója. – Örömmel látjuk, hogy a Microchip PCIe 5.0 generációs kapcsolója és újraidőzítője milyen hathatósan erősíti az ökoszisztémát és segíti elő a PCIe 5.0 és CXL-kompatibilis megoldások széles körű terjedését.”

Fejlesztőeszközök

A Microchip – jó szokásához híven – ehhez az újdonságához is temérdek tervezést segítő segédanyagot, referenciatervet, fejlesztőkártyát és egyéb fejlesztéstámogató eszközt adott ki, elősegítve felhasználóit a nagy sávszélességű PCIe 5.0-rendszerek hatékony fejlesztésében.

A PCIe-technológia mellett a Microchip az adatközpontok fejlesztőit további, komplett rendszerfejlesztési eszközökkel támogatja, úgymint RIAD-over-NVMe, tartós tárak, memóriák, időzítési és szinkronizálási megoldások, egyedülálló, titkosított bootolási rendszerek, titkosított firmware-ek, hitelesítési megoldások, vezeték nélküli termékek, érintésérzékeny megjelenítők konfigurációs és monitorozási célokra, prediktív hűtőventilátor-vezérlők stb.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény