FőoldalKonstruktőrNagy teljesítményű, kis helyen is elférő infravörös hőmérsékletérzékelő
2020. február 03., hétfő ::

Nagy teljesítményű, kis helyen is elférő infravörös hőmérsékletérzékelő

Az RS Components bemutatja az RS PRO infravörös hőmérsékletérzékelőt, egy kedvező árú, érintkezés nélküli feszültség-kimenetes hőmérsékletérzékelőt, amely üzemi karbantartáshoz, javításhoz és működtetéshez (MRO) készült, intelligens gyártási környezet számára

A karbantartó mérnökök gyakran keresnek az RS-nél kis méretű, kedvező árú hőmérsékletérzékelőt, amely szűk helyekre is befér, és amely a mért hőmérsékletet in situ mutatja úgy, hogy ne kelljen visszamenni a vezérlőhelyiségbe az ellenőrzéshez. Az új RS PRO infravörös hőmérsékletérzékelő kialakítása teljesíti ezeket az igényeket. Rendkívül kicsi – csupán 30 mm mély × 31 mm átmérőjű – oldalról belépő kábellel megkönnyítve a szűk helyekre történő beszerelést.
A hőmérsékletet háttérvilágítású OLED kijelzőn mutatja anélkül, hogy érintkeznie kellene a célfelülettel. Az érzékelő ideálisan használható olyan helyzetekben, ahol a kontakt érzékelők nem használhatók, például mozgó vagy elérhetetlen céltárgyaknál – akár egy kerék és egy tárcsafék tárcsája vagy agya közé is beilleszthető.

Az RS PRO infravörös hőmérsékletérzékelő 0 °C és 1000 °C közötti felületi hőmérsékletek mérésére alkalmas ±1,5%-os vagy ±1,5 °C-os leolvasási pontossággal, amelyik a nagyobb, valamint ±0,5%-os vagy ±0,5 °C-os leolvasási ismételhetőséggel. Válaszideje csupán 250 ms, amely lehetővé teszi a folyamatos felügyeletet ipari folyamatműszerezéssel DC feszültségkimenet útján.

Az érzékelő párhuzamos feszültség- és riasztási kimenettel rendelkezik.
A feszültségkimenet 0–5 V DC, 1–5 V DC vagy 0–10 V DC között konfigurálható, folyamatos hőmérséklettartomány skálázással, az érzékelőn lévő beépített vezérlők használatával. A nyitott kollektoros riasztókimenet szabályozható hőmérsékletküszöböt és hiszterézist kínál.

A kiszállított érzékelő olyan, nem tükröző felületekre van beállítva, mint a papír, műanyag, gumi, fa, aszfalt, élelmiszer, gyógyszerek, szerves anyagok és festett fém. Tükröző szilárd vagy folyékony felületek méréséhez a felhasználó beállíthatja a fajlagos emissziót 0,20 és 1,00 érték közé.

Az RS PRO infravörös hőmérsékletérzékelője az alapfelszereltség részeként 1 m hosszú kábellel rendelkezik, amely sorkapoccsal vagy csatlakozókkal hosszabbítható. Opcionális légöblítő gallér kapható a lencse tisztán tartásához füsttől, páráktól, portól, gőztől vagy egyéb szennyezőanyagoktól.

Az immáron az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban elérhető IP65 besorolású eszközt igen versenyképes ár jellemzi és az RS PRO minőséget igazoló pecséttel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy minden egyes eleme szigorú, az ipari szabványoknak megfelelő teszteken esik át.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény