FőoldalKonstruktőrBluetooth-funkciós, alacsony energiafogyasztású IoT-fejlesztőkészlet
2019. augusztus 02., péntek ::

Bluetooth-funkciós, alacsony energiafogyasztású IoT-fejlesztőkészlet

Az RS Components mostantól az ON Semiconductor által gyártott Bluetooth Low Energy IoT-fejlesztőkészletet (B-IDK) is elérhetővé tette ügyfeleinek. Az iparág legalacsonyabb energiafogyasztású, chipre épített (SoC) Bluetooth Low Energy rádiós rendszerén alapuló moduláris platform kiválóan alkalmas a hosszabb akkumulátor-élettartamú IoT-alkalmazások (pl. intelligens készülékek, eszköznyomkövetők, viselhető eszközök, intelligens világítás) fejlesztésén dolgozó tervezők számára

Az ON Semiconductor RSL10 SoC az iparág legalacsonyabb energiafogyasztású, Bluetooth 5 tanúsítvánnyal rendelkező rádiója, amelyet Bluetooth Low Energy alkalmazásokra optimalizáltak. Az Arm® Cortex-M3® maggal, alacsony energiafogyasztású DSP-vel és egy 2,4 GHz-es adó-vevővel rendelkező rádió vételi csúcsteljesítménye 7 mW, inaktív, „mélyalvó” üzemmódú fogyasztása pedig mindössze 62,5 nW. Az 1,2 és 1,5 V-os elemekkel való használatra tervezett RSL10 1,1 és 3,3 V közötti feszültségellátási tartománnyal működtethető, DC/DC átalakító nélkül.

A B-IDK egy moduláris csomópont–felhő IoT-platform Bluetooth Low Energy alkalmazások fejlesztéséhez. Egy RSL10 alapkártyát (BDK-GEVK) foglal magába, és számos különféle moduláris érzékelő és működtetőhardver támogatja. A több példát is tartalmazó, intuitív és egyszerűen használható integrált fejlesztői környezet (IDE) és szoftver rengeteg IoT-használati lehetőség gyors kifejlesztését teszi lehetővé. A BDK-GEVK-hoz egy konfigurálható mobilalkalmazás is tartozik, amely vezérli az érzékelőket és a működtetőelemeket. Az alkalmazás emellett a felhőhöz való csatlakozást is támogatja, ezáltal lehetővé teszi az érzékelő-/működtetőelem-adatok AWS™-, Azure™-, IBM Cloud™-szolgáltatáson vagy egyéni felhőszolgáltatásokon keresztüli MQTT-kiadását, illetve az ezekre az adatokra való feliratkozást.

A BDK-GEVK-val való használatra többek között az alábbi érzékelők alkalmasak: környezetifény-, inerciális és környezeti érzékelő (ALS/IMU/ENV), közelítés- és mozgásérzékelő, valamint érintés-/szintérzékelő. A nagyobb teljesítményű vezérlési opciók működtető-bővítőkártyák formájában érhetők el, melyeket az ON Semiconductor BDK-DCDC-GEVB DC tápadapterén keresztül kell beilleszteni az alapkártyába. Ezek a bővítőkártyák egy kettős LED-meghajtóval, léptetőmotor-vezérlővel és kefe nélküli DC-motorvezérlővel rendelkező ballasztot is magukba foglalnak.

A B-IDK szoftver magába foglalja a gyártótól független, CMSIS-szabványnak (Cortex Microcontroller Software Interface Standard) megfelelő fejlesztői csomagot az Arm Cortex-M processzorsorozathoz. A csomagolás részletes dokumentációt és használatra kész mintakódot tartalmaz a különféle használati lehetőségek érdekében.

Az ON Semiconductor Bluetooth IoT-fejlesztőkészlet (B-IDK) mostantól megtalálható az RS kínálatában az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény