FőoldalKonstruktőrÚj IO-Link fejlesztőkit okosgyáras alkalmazások fejlesztői számára
2019. július 11., csütörtök ::

Új IO-Link fejlesztőkit okosgyáras alkalmazások fejlesztői számára

A Renesas Electronics új IO-Link mester-fejlesztőkitet mutatott be, amellyel nem meglepő módon az IO-Link-alapú alkalmazásfejlesztést próbálja támogatni, mindenekelőtt az okosgyáras, ipari hálózatos megoldások tekintetében. Az RZ/N1S névre hallgató, új fejlesztőkészlet tartalmaz egy áramköri kártyát és egy TMG által előhitelesített mintaszoftvert is. A kártyán nyolc IO-Link csatlakozó kapott helyet, amelyek alkalmasak arra, hogy azonnal IO-Link szolgaeszközöket fogadjanak a fejlesztés azonnali megkezdése érdekében. A minden tekintetben egyszerűséget és hatékonyságot ígérő fejlesztőkészlet elsődleges célja a prototípusgyártás elősegítése időmegtakarítás útján

A fejlesztőkészletet két, egymástól függetlenül, és szimultán működő CPU támogatja, nagy méretű SRAM-mal a háttérben. A nyolcportos IO-Link mestert vezérli az egyik CPU, míg a másik R-IN architektúra támogatása útján ipari ethernetkommunikációt valósít meg a felsőbb alkalmazási rétegek (pl. PLC) felé, külső mikrokontroller, mikroprocesszor vagy bármilyen memória nélkül. A két CPU egyetlen, 12×12 mm-es, LFBGA típusú tokozásban kap helyet, ami a kompaktságot is jól szolgálja.

Az RZ/N1S tehát egy átfogó, nagy teljesítményű fejlesztési támogatást valósít meg, ami a Renesas becslése szerint akár hat hónappal is lerövidítheti a fejlesztési ciklust. Az RZ/N1S tartalmaz mindent, amire a fejlesztés azonnali megkezdéséhez szükség lehet, a nyolcportos, integrált IO-Link interfész bőséges és felkészítve érkezik az IO-Link szolgaeszközök azonnali fogadására. A partnercég TMG TE-től érkező, előkvalifikált szoftver rendeltetése a működő prototípustól a sorozatérett termékig eltelő idő rövidítése. A nagy méretű, 6 MiB kapacitású, integrált SRAM-nak hála, külső memória illesztésére nincs feltétlen szükség, a 12×12 mm-es LFBGA tokozás pedig helytakarékos megoldás.

A Renesas partnercége, a TMG az IO-Link mestermegoldások egyik vezető szállítója, az IO-Link-fejlesztőket azóta támogatja különféle megoldásokkal, hogy a technológia megjelent. A kompakt méretű, ipari ethernetkommunikációhoz és IO-Linkhez is egy-egy dedikált, integrált CPU-t tartalmazó RZ/N1S ideális a legtöbb IO-Link mesteralkalmazáshoz, a TMG pedig az IO-Link, PROFINET és EtherNet/IP stackjeit az RZ/N1S felhasználói számára rendelkezésre bocsátja.

A Renesas az ipari automatizálási piac számára már több mint 25 éve szolgáltat megoldásokat, és a lendület az Ipar 4.0 elérkeztével sem látszik megtörni, sőt. A Renesas új IO-Link fejlesztőkészlete a protokollstackek vonatkozásában a TMG teljes támogatását élvezi, és lehetővé teszi, hogy mind gyorsabban és egyszerűbben piacra kerüljenek az okosgyárak működését lehetővé tevő, innovatív és versenyképes termékek.

A Renesas Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény