FőoldalKonstruktőrSzigetelt, nyomógombos kapcsolók, új opciókkal
2019. június 18., kedd ::

Szigetelt, nyomógombos kapcsolók, új opciókkal

A C&K bejelentette PNP3-sorozatú, szigetelt nyomógombos kapcsolóit, amelyek opcionálisan sapka nélküli kivitelben is rendelhetők. Az új kapcsolókat elsősorban nagy fizikai igénybevételt támasztó alkalmazásokhoz ajánlja a gyártó, például vezérlőszervekhez, ipari műszerekhez, lift- és futószalag-vezérlőkhöz stb.

A fekete PBT/PC termoplasztik burkolatba szerelt PNP3 kapcsolók belül tartalmaznak szilikongumiból készült szigetelést, amely IP68 megfelelőségű védelmet jelent, ezáltal a PNP3 kapcsolók kompatibilisek mindenféle ártalmas környezeti hatásoknak kitett alkalmazásokban való használatra. A C&K PNP-sorozatú kapcsolóit 10–500 Hz közötti vibráció és akár 50 g-nek megfelelő becsapódás tekintetében is tesztelik, élettartamuk akár 1 millió kapcsolási ciklus.

A kapcsolási esemény pozitív visszajelzést szolgáltat a felhasználó számára, a mindössze 3 N működtetési erő kisebb fizikai igénybevételt ró a kezelőre. Az elsősorban előlapi felhasználásra kialakított PNP3 kapcsolók menetes készülékházzal rendelkeznek, és standard opcióként kupolás kerettel érkeznek. Többféle működtetőtagos stílus és szín áll rendelkezésre, és a teljes PNP-sorozathoz hasonlóan (beleértve a PNP8-at is) a PNP3 is rendelhető az új, sapka nélküli kivitelben, amely még nagyobb rugalmasságot ad a tervezők számára.

Az akár 5 A rezisztív áramot is elbíró, PNP3-sorozatú kapcsolók alapértelmezésben ezüstcsatlakozósak, ám a kis áramú alkalmazások (akár 10 mA) igényeinek megfelelően arannyal futtatott ezüsttel is kérhetők. Áramkör-kialakítás szempontjából a PNP3 alapállapotban zárt, egypólusú/egyáramkörös (SPST NC), alapállapotban nyitott, egypólusú/egyáramkörös (SPST NO), illetve egypólusú/kétáramkörös változatban rendelhető, minden esetben dupla megszakítással.

Az új, PNP3-sorozatú kapcsolók minden követelményt teljesítenek, amely fontos szempont a fizikailag erősen igénybe vett alkalmazások fejlesztői számára, és mindezt egy gazdaságilag is igen vonzó csomagban kínálják. Az eddig is tekintélyes opcióválaszték most kiegészült a sapka nélküli lehetőséggel, amely a fejlesztés során további rugalmasságot jelent.

A C&K honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény