FőoldalKonstruktőrÚj antenna milliméterhullámú alkalmazásokhoz
2019. április 30., kedd ::

Új antenna milliméterhullámú alkalmazásokhoz

Akár 4,62 Gibit/s átviteli sebességű kommunikációra is alkalmas, nagynyereségű antennát mutatott be a Murata. Az új, milliméterhullámú RF antenna a 60 GHz vivőfrekvenciájú, vezetékmentes távközlési megoldások elterjedése előtt kövezi ki az utat, és támogatja az IEEE 802.11ad szabványú WLAN hálózatos alkalmazásokat is

Az egyre gyorsabb internetkapcsolatra és az újgenerációs internetes tartalmakhoz (pl. HD, 4k felbontású videók, kiterjesztett valóság (AR – Augmented Reality) alkalmazások, virtuális valóság (VR – Virtual Reality) alkalmazások stb.) szükséges sávszélességre párhuzamosan nő az igény. A vezetékes hálózatok kiépítése nagy területen rendkívül költséges és bonyolult a kábelek és munkaerő tekintetében egyaránt, nem is szólva az építkezések, karbantartások, infrastruktúrafejlesztés stb. költségeiről.

A Murata újdonsága, az LBKA0ZZ1NH-317 típusnévre keresztelt modult sok alkalmazástípushoz ajánlja a gyártó, amelyek közül nem hiányzik az ötödik generációs vezeték nélküli rendszereket támogató bázisállomások, a Wi-Fi hotspotok közötti kommunikáció, az okosvárosok létesítményei stb. A Murata új RF modulja optimális nyalábformálást valósít meg, amelyhez egy egyedi fejlesztésű LTCC áramköri kártyát a precíziós, 60 GHz-es vivőfrekvenciájú kommunikációs részhez. Az önmagában álló modullal megvalósított kommunikáción túl megvalósítható több modul összekötése által a kommunikációs hatótávolság kiterjesztése, amellyel egymástól több száz méterre lévő bázisállomások is összeköttetésbe hozhatók több gigabites sávszélességű adatkapcsolattal. Az LTCC áramkör jelentős hőmérsékletellenállás rendelkezik, páratartalom abszorpciós képessége csekély, működési megismételhetősége kiváló, és tökéletesen megfelel kültéri bázisállomásokban történő használatra is.

A nagy hatásfokú LBKA0ZZ1NH-317 antennamodul átviteli vesztesége az IC és az antenna között csekély az LTCC eredendően kicsi veszteségű anyagjellemzőinek köszönhetően. Az egybetokozott moduláris RFIC és antenna miatt nincs szükség új milliméterhullámú RF áramkört tervezni, ezáltal az új hálózati eszköz kifejlesztéséhez szükséges idő és erőforrásigény is kisebb. A modul erősítése 37,5 dB CW jel és szaturáció mellett. A modul RFIC-je többcsempés RF modulos elrendezést és üzemeltetést is támogat, így nagyobb kimeneti teljesítmény, jobb vételi érzékenység és nagyobb kommunikációs távolság is elérhető ill. áthidalható.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény