FőoldalKonstruktőrZáró üzemű chipkapcsolók 94%-os hatékonysággal
2018. május 18., péntek ::

Záró üzemű chipkapcsolók 94%-os hatékonysággal

Az RS Components bejelentette, hogy kínálatában megjelenik a Power Integrations offline záró üzemű kapcsoló IC-inek új termékcsaládja, amely akár 94%-os hatékonyságot nyújt, és ideális megoldást jelent a legmodernebb kompakt tápegység-kialakítások esetében

Az energiafogyasztás, a helyigény és a hőteljesítmény tekintetében szigorú követelményeket támasztó tápegység-kialakítást megcélzó offline CV/CC (Állandó feszültség/áramerősség) záró üzemű kapcsoló IC-k új InnoSwitch™3 termékcsaládja az osztályában élen álló akár 94%-os hatékonyság elérésére is képes a vonali és terhelési feltételek széles skálájában. Az előző generációval összevetve a termékcsalád emellett további 25%-kal csökkentheti a tápegység-veszteséget, és így lehetővé válik az olyan kis méretű és súlyú tápegységek fejlesztése, amelyek nem igényelnek hűtőbordákat, de képesek kezelni az akár 65 W áramerősséget is.

Az InnoSwitch3 IC termékcsaládból három sorozat áll rendelkezésre, amelyeket adott alkalmazásokhoz optimalizáltak. Az első sorozat a CE (Current External) sorozat, amely pontos CC/CV szabályozást biztosít külső kimeneti áramerősség-érzékeléssel az optimális mértékű rugalmas kialakítás érdekében. A sorozat a kompakt, egyetlen rögzített feszültségű töltőket és adaptereket veszi célba az IoT (dolgok internete) és fogyasztói alkalmazások körében. A CP (Constant Power) sorozat ideális megoldást nyújt az USB-tápellátású (PD) alkalmazások számára, és gyors töltésre, valamint olyan egyéb felhasználási módokra alkalmas, amelyek dinamikus kimeneti feszültséget igényelnek (például a mobiltelefonok töltése vagy a notebook-adapterek esetében). A harmadik az EP (Embedded Power) sorozat, amelybe a termékcsalád legmagasabbra értékelt, akár 725 V feszültséget is kezelni képes MOSFET eszköze tartozik. Az ipari alkalmazások és berendezések igényeinek kielégítését megcélzó sorozat teljes vonali és terhelésvédelmet biztosít kiváló többkimenetes keresztszabályozással.

Valamennyi eszköz a Power Integrations FluxLink™ elszigetelt digitális kommunikációs technológiáját használja, de szinkron-egyenirányítással, kvázi-rezonáns kapcsolással, valamint pontos szekunder oldali visszajelzés-érzékeléssel és vezérlő áramkörrel kiegészülve. A tervezők ezért arra használhatják ezeket az eszközöket, hogy magas hatékonyságú és megbízhatóságú, optocsatolók nélküli tápegységeket készítsenek. Az IC-k emellett egy sor válogatott védelmi funkciót foglalnak magukba, amelyekbe beletartozik a vezetékek veszteségmentes túlfeszültsége és feszültséghiánya, a kimeneti túlfeszültség, a túláram és a túlmelegedés elleni védelem, továbbá a kimeneti egyenirányítók rövidzárlat elleni védelme is.

A termékcsalád igénybe veszi ezen kívül az InSOP-24 csomagot is, amely alacsony profilú és kedvező hőhatásfokú megoldást biztosít. A primer és szekunder oldalak közötti kibővített 11,5 mm-es levezetés és távolság robusztus teljesítményt és nagy megbízhatóságot nyújt. Végezetül egy online kiválasztási eszköz is rendelkezésre áll a tervezők számára, amely segítségével a saját tervezési követelményeik szerint szabhatják személyre az eszköz funkcióit.

Az eszköz honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény