FőoldalKonstruktőrKimagasló hatásfokú DC/DC konvertercsalád ipari és vasúti alkalmazásokhoz
2018. május 09., szerda ::

Kimagasló hatásfokú DC/DC konvertercsalád ipari és vasúti alkalmazásokhoz

Új, ezúttal ipari, ipari mobilitási és vasúti alkalmazásra fejlesztett, tokozott DC/DC-konverter termékcsaládot mutatott be a Murata Power Solutions. Az 50 W kimenőteljesítményű IRS-Q48 sorozat a legfrissebb technológiai megoldásoknak köszönhetően piacvezető kategóriás hatásfokot biztosít a fix frekvenciájú, kapcsolóüzemű, 1/16-os standard brick formátumú tápegységek mezőnyében

A Murata IRS-Q48 sorozatú DC/DC tápegységek teljesen szabályozott DC kimenetet és 2250 VDC bemenet/kimeneti izolációt garantál. Maximum 50 W kimeneti teljesítmény mellett 3,3, 5 és 12 VDC kimenetű változatok állnak rendelkezésre az új IRS sorozatban, míg az univerzális, 18 … 75 VDC bemenetifeszültség-tartomány kielégíti az EN50155-ben is megtalálható, 37,5 VDC és 48 VDC bemeneti feszültségre vonatkozó követelményeket, a tranziensvédelemre vonatkozó előírásokkal együtt természetesen.

Az IRS-Q48 sorozat opcionálisan standard vagy karimás alaplemezzel is elérhető különböző hűtési megoldások számára, beleértve az egyszerű falra szerelési lehetőséget is. Az akár 91% hatásfokú konverterek szerény veszteséghő-termelés mellett üzemelnek, az egyedi elektromos és mechanikai kialakítás pedig kiváló védelmet biztosít ütődés és rázkódás ellen, túlteljesítve az EN 61373:1999 Category 1, Class B követelményeit.

A széles, 4:1 arányú bemenetifeszültség-tartományával az IRS-Q48 sorozatú tápegységek teljes mértékben támogatják az ipari, ipari mobilitási és vasúti rendszerekben elterjedten használt 24, 28, 37,5, 48 és 54 VDC buszfeszültségeket. Ennek megfelelően a legfőbb, de közel sem egyetlen célalkalmazása az új konvertereknek a vasúti és ipari mobilkommunikációs, világítási, jelzési, számítástechnikai, motormeghajtási és vezérlési, valamint biztonságtechnikai rendszerek. A további lehetőségek között a teljesség igénye nélkül megemlíthetők a 12, 24 és 48 V-os akkumulátorrendszerek, az intelligens közműhálózatok, köztes buszok, mobil távközlési és egyéb vezeték nélküli rendszerek, mérőberendezések és további olyan esetek, amelyeknél 3,3, 5 vagy 12 VDC feszültségű forrásra van szükség.

A sorozat standard felszereltségének része az alaplemezes hűtés, a tokozott gépészeti kialakítás, a be/ki logikai vezérlés, a kimeneti védelem rövidzárlat és túlfeszültség ellen, valamint az UVLO és túlmelegedés elleni védelem is.

Az IRS-Q48 a jelenlegi legkorszerűbb, fix kapcsolási frekvenciával működő kapcsolóüzemű tápegységtechnológiára épül, opcionálisan további fizikai kiviteli változatokat kínál, biztonsági megoldásai, működési hatásfoka és megbízhatósága révén egyedülálló ajánlat ebben a mezőnyben.

A Murata Power Solutions honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény