FőoldalKonstruktőrNagy energiahatékonyságú teljesítmény-félvezetők
2018. március 01., csütörtök ::

Nagy energiahatékonyságú teljesítmény-félvezetők

Az RS Components bejelentette, hogy kínálatában a Power Integrations két új teljesítmény-félvezető termékcsaládja is elérhetővé válik. Az RS integrált védelmi funkciókkal ellátott, nagy energiahatékonyságot biztosító új kínálata az offline kapcsoló IC-k LinkSwitch-TN2 termékcsaládjával, illetve a teljesítménytényező-korrekciós (PFC) IC-k HiperPFS-4 termékcsaládjával bővül

Az új LinkSwitch-TN2 AC/DC-átalakítóeszközök kiváló terhelés- és vonalszabályozást kínálnak, miközben feszültségcsökkentő, feszültségnövelő és záró üzemű topológiáikkal magas fokú rugalmasságot biztosítanak, így ideális választásnak bizonyulnak a nem szigetelt, offline kapcsoló tápegységeket tervező mérnökök számára, illetve a készülékek, mérőeszközök és intelligens LED-vezérlők, valamint az IoT-, illetve otthon- és épületautomatizálási alkalmazások piacán is megállják a helyüket.

A LinkSwitch-TN2 IC-k választható eszköz-áramkorlátozást kínál a rugalmas tervezés érdekében. A családvédelmi funkciók közé tartozik például a rövidzárlat vagy szakadt áramkör hibája miatti leállás utáni automatikus újraindítás, amely legfeljebb 3%-ra korlátozza a tápellátást, továbbá kimeneti túlfeszültség elleni védelemmel (OVP), bemeneti túlfeszültség elleni védelemmel és túlmelegedés elleni védelemmel (OTP) is ellátták.

A PFC-vezérlőchipek HiperPFS-4 termékcsaládját nagy teljesítménytényezőre és nagy hatékonyságra optimalizálták a különböző terhelési tartományokban. A termékcsalád kialakításának köszönhetően nincs szükség külső áramerősség-érzékelő ellenállásokra és a teljesítmény sem csökken. A magas fokú integrálhatóság és a 600 V névleges feszültségű MOSFET révén nagyon alacsony PFC alaktényezőt biztosít.

Számtalan alkalmazásnál használható, ilyenek például a készülékek, nagy teljesítményű adapterek és nagy teljesítményű LED-es világítások, valamint a fogyasztói és számítógépes eszközök. A HiperPFS-4 termékcsalád legfontosabb jellemzői közé tartozik a 95%-os hatékonyság a 10–100%-os terheléstartományban, a kevesebb mint 60 mW-os fogyasztás (terhelés nélkül) 230 V AC feszültségnél, a 0,95-nél nagyobb teljesítménytényező, az akár 20%-os terhelés elérése, illetve az EN61000-3-2 szabvány C és D osztályának való megfelelés. A termékeket a következő védelmi funkciókkal látták el: túlfeszültség elleni védelem, feszültséghiány kizárása, OTP, illetve ciklusonkénti áramkorlátozás és teljesítménykorlátok a túlterhelés elleni védelemhez.

A LinkSwitch-TN2 offline kapcsoló IC-ket és a HiperPFS-4 PFC-ket az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény