FőoldalKonstruktőrA Mi-V fejlesztői ökoszisztémája RISC-V fejlesztések elősegítésére
2017. december 08., péntek ::

A Mi-V fejlesztői ökoszisztémája RISC-V fejlesztések elősegítésére

A Microsemi Corporation bejelentette új tervezési ökoszisztémáját. A Mi-V névre hallgató megoldást iparági vezető cégeknek ajánlja, olyan szándékkal, hogy elősegítse a RISC-V szoft-CPU-s termékcsaládjának felhasználását. A Mi-V bejelentése a Mi-V RV32IMA és további FPGA-alapú szoft-CPU megoldások bemutatásával egy időben történt, amelyek komplett megoldást kínálnak a RISC-V-alapú, nyílt utasításkészletes (ISA – Instruction Set Architecture), beágyazott rendszerek fejlesztésére

A RISC-V nyílt utasításkészletes megoldás a RISC-V Foundation által gondozott, standardizált, nyílt architektúrát gazdagítja és népszerűsíti, a zárt utasításkészetű architektúrákhoz képest pedig számos előnnyel rendelkezik, amelyek egyike a hordozhatóság és a nyílt forrású fejlesztői közösségek támogatása a fejlesztés és tesztelés elősegítése érdekében. Mivel a RISC-V-ben az IP-magok nem állnak titkosított védelem alatt, alkalmasak olyan tanúsítványok megszerzésére, amelyek a zárt utasításkészletű megoldásokkal nem érhetők el. A Microsemi új Mi-V ökoszisztémája közelebb hozza egymáshoz azokat az iparági vezető szereplőket, akik részt vettek a RISC-V fejlesztésében és az ügyféligényekhez való igazításában.

A Microsemi Mi-V ökoszisztéma a cég Accelerate Ecosystem kezdeményezésének része, és számos komponensből épül fel. A fejlesztőeszközök között megtalálhatjuk a Microsemi SoftConsole Eclipse-alapú, integrált fejlesztőkörnyezetét, a firmware-jegyzéket és a Libero SoC PolarFire fejlesztőcsomagot is. A kompatibilis operációs rendszerek között megtalálható az Express Logic-féle ThreadX, a Huawei LiteOS és a Micrium µC/OS-II is, a hardveres kártyák közül pedig elsősorban az RTG4™ fejlesztőkit, a Future Electronics-féle IGLOO™2 RISC-V fejlesztőkártya és a PolarFire Evaluation Kit. A sornak ezzel még nincs vége, hiszen a Microsemi és Olimex is kínál hibavadász-kiegészítőket, továbbá elérhetők elsődleges bootloaderek és számos szoftperifériás megoldás is. A nyílt forrású megoldásokat csoportosító GitHubon mellett tetemes mennyiségű mintaprojekt, meghajtóprogram és firmware áll rendelkezésre.

A Microsemi honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény