FőoldalKonstruktőrHardveres gyorsító neuromorfikus számítástechnikai felhasználásra
2017. november 15., szerda ::

Hardveres gyorsító neuromorfikus számítástechnikai felhasználásra

A BrainChip Holdings bejelentette BrainChip Accelerator nevű hardveres gyorsítókártyáját. A BrainChip Accelerator egy 8-sávos PCI Express-szabványú bővítőkártya, amely a BrainChip Studio szoftver objektumfelismerési funkciójának sebességét és pontosságát akár hatszorosára képes növelni, míg a rendszer szimultán videócsatornáinak számát kártyánként akár 16-ra képes fokozni. A kártya teljesítménygazdálkodása rendkívül fejlett, energiafogyasztása alacsony, a legtöbb videós megfigyelési rendszerbe könnyedén telepíthető a tápellátóvagy termikus menedzsment rendszer módosítása nélkül is

A BrainChip Studio segítségével a hatóságok és hírszerző szervezetek akár archív, akár élő videókban rendkívül gyorsan és nagy mennyiségben képesek a felvételeken látható tárgyak azonosítására. Több videófolyam egyidejű feldolgozása esetén a BrainChip Accelerator bővítőkártya lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sokszorosára növeljék az időegység alatt feldolgozható videóanyagok számát, és egyúttal növeljék a felismerés valószínűségét is, a megoldás bővítőkártya jellege pedig még a költségeket is segít teljesen elfogadható szinten tartani. A rendszer egyetlen, kisfelbontású, akár mindössze 20×20 képpontból álló képből képes tanulni, felismerési képességét pedig a rossz fényviszonyok, gyenge felbontás és zajos környezet sem hozza zavarba.

A BrainChip Accelerator kompatibilis a Windows és Linux operációs rendszerekkel is, a szervezetek számára megrendelhető integrált szerveres formában, OEM vagy rendszerintegrátorok számára pedig bővítőkártyás formátumban is.

A BrainChip Holdings honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény