FőoldalKonstruktőrEgyedi tulajdonságokkal rendelkező DC/DC átalakító
2017. október 27., péntek ::

Egyedi tulajdonságokkal rendelkező DC/DC átalakító

A Texas Instruments bejelentette az iparág első 16 V bemenetű, 40 A-es szinkron DC/DC feszültségcsökkentő konverterét, amely frekvenciaszinkronizálást támogató, belül kompenzált, áramnemű (ACM) topológiára épül. A TPS543C20 SWIFT típusnevű konverter kiváló hatásfokát többek között annak is köszönheti, hogy integrált formában kap helyet termikusan kifogástalanul méretezett formátumában a legújabb generációs, mindkét oldali MOSFET

A TPS543C20 esetében egyszerre egy időben akár két alkatrész is üzemre fogható, így olyan esetekben, ahol a minél kisebb fizikai méretek mellett elvárás a nagy áramsűrűség is (pl. vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs rendszerek, nagyvállalati és felhős számítástechnikai berendezések, adattárak stb.), akár 80 A-es skálázható az új DC/DC konverter kimenete.

Az egyedi fejlesztésű, belső kompenzálást megvalósító, ACM áramnemű vezérlési topológia széles bemeneti- és kimeneti feszültségtartományokat támogat, ezen felül tranziensválasz-képességei is rendkívül vonzók gyorsasága okán. Az ACM topológia esetében a különbséget a konkurens megoldásokhoz képest legfőképp az jelentik, hogy valójában egy emulált csúcsáram-nemű vezérlési topológiáról van szó, amely belül állít elő egy olyan felfutást, amelyet később, a stabilitás folyamatos biztosítása miatt dinamikusan, sokféle kapcsolási frekvencia érvényesítésével lehet szabályozni.

Ezáltal mind a hagyományos, fix kapcsolási frekvenciás működésre jellemző alacsony zajszint, mind pedig az állandó bekapcsolási idős vezérlésre jellemző gyors tranziensválasz megvalósítható, külső kompenzálás nélkül.

A Texas Instuments holnapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény