FőoldalKonstruktőrKerámiára épített, fémfóliás ellenállások kompakt alkalmazásokhoz
2017. június 30., péntek ::

Kerámiára épített, fémfóliás ellenállások kompakt alkalmazásokhoz

Az elsősorban különleges felhasználású megoldások szolgáltatásában érdekelt TT Electronics bejelentette MFC sorozatú, fémfólia chipellenállásait teljesítményelektronikai alkalmazásokhoz, áramérzékelési célokra. Az ellenállások apró méretük folytán ideális választást jelentenek a kompakt tápegységek és más teljesítménykonverziós alkalmazások fejlesztői számára, ipari és egészségügyi területeken egyaránt. A kimagasló teljesítménysűrűséget, tranziensvédelmet és stabilitást nyújtó alkatrészek tehát optimális választást jelentenek tápegységekhez, DC/DC-konverterekhez, motormeghajtáshoz, beavatkozókhoz és világítástechnikai meghajtókhoz, amennyiben az áramérzékelés az 1 – 10 A értéktartományba esik

Az ilyesmi jellegű alkatrészekre elsősorban az ipari és automatizálási rendszerekben rohamosan terjedő mozgásvezérlési és elosztott teljesítménymenedzsment alkalmazások miatt van egyre nagyobb szükség, hiszen a méretcsökkentési kényszer alól ezek sem jelentenek kivételt. Az MFC sorozatú chipellenállások a vastagfilmes alkatrészekre jellemző 1206 vagy 2010 méretkód helyett csupán 0603 méretkóddal rendelkeznek azonos ellenállás névérték mellett, így jelentős mennyiségű, értékes kártyahely takarítható meg velük. Az ellenállások mérete tehát mindössze 1,6×0,8×0,6 mm, és galvanizált nikkel és ón felületkikészítéssel látják el a gyárban.

Az univerzális felhasználhatóság jegyében 5, 7, 9, 10 és 20 mΩ névértékkel érhetők el az újdonságok, ±1% tűréssel és 70 °C hőmérsékleten 0,5 W névleges teljesítménnyel. Az ellenállások működési hőmérséklettartománya -55 ... 155 °C, a ±50 ppm/°C hőmérsékletfüggési együttható széles tartományban kiváló stabilitást biztosít.

A TT Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény