FőoldalKonstruktőr12 V/10 A-es feszültségcsökkentő DC/DC-átalakító
2017. április 11., kedd ::

12 V/10 A-es feszültségcsökkentő DC/DC-átalakító

A Texas Instruments bemutatott két új, 12 V feszültségű, 10 A áramú, 4 MHz frekvenciájú feszültségcsökkentő teljesítménymodult, amelyek a legközelebbi konkurens, 10 A-es modulhoz képest is legalább 20%-kal kisebb méretűek, és ezzel iparági rekordot állítanak be

A könnyű használhatóságot kínáló SWIFT TPSM84A21 és TPSM84A22 típusszámú DC/DC modulokba integrálásra kerültek a teljesítmény MOSFET-ek, árnyékolt tekercsek, bemeneti és kimeneti kondenzátorok és szükséges passzívalkatrészek, továbbá mindezeket egy apró méretű, kis profilmagasságú burkolatba szorították bele. Az újdonságok teljesítménye is kiváló, tranzienskörülmények mellett mindössze 1% túllövést produkálnak, további mágneses eszközök vagy plusz kondenzátorok beiktatása nélkül.

Az új feszültségcsökkentő DC/DC modulokat támogatja a TI WEBENCH® Power Designer fejlesztőkörnyezet, amely kiváló hatásfokú és könnyen kezelhető, kombinált megoldást nyújt a távközlési, hálózati és méréstechnikai megoldásokhoz tápellátó rendszereket fejlesztő szakemberek számára. A TI a TPSM84A22 modulokat a floridai Tampában megrendezésre kerülő APEC konferencián is bemutatja.

A konkurens gyártók 10 A-es feszültségcsökkentő moduljaitól eltérően az integrált TPSM84A21 és TPSM84A22 használatához mindössze egyetlen, feszültség beállítására szolgáló külső ellenállásra van szükség, így rendkívül egyszerűen létrehozható egy teljes értékű, 12 V-os feszültségcsökkentő rendszer.

Az apró, 9×15 mm méretű modulok teljes helyigénye a feszültségbeállító ellenállást is beleértve mindössze 11×15 mm. A modul profilmagassága 2,3 mm, kedvező elhelyezési lehetőségei alapján akár nyomtatott áramköri hordozók hátoldalára is betervezhető. A kiváló tranziensteljesítményt a 4 MHz kapcsolási frekvencia garantálja, amely ±1% mértékű túllövést jelent, külső kondenzátorok beiktatása nélkül is. A kedvező tervezési/áramkörépítési feltételeket az integrált bemeneti és kimeneti kondenzátorok teszik lehetővé, a WEBENCH Power Designer fejlesztőkörnyezet pedig kiváló támogatást nyújt egy teljes értékű, 12 V-os, 10 A-es DC/DC feszültségcsökkentő realizálására.

A Texas Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény