FőoldalKonstruktőrNagyteljesítményű tranzienselnyomók repülőgépek villámvédelmi rendszereihez
2017. március 09., csütörtök ::

Nagyteljesítményű tranzienselnyomók repülőgépek villámvédelmi rendszereihez

A Microsemi Corporation bejelentette két új változatát a tranziensfeszültség-elnyomó (TVS) alkatrészeinek, amelyeket szabadalmaztatott PLAD (szabadfordításban: műanyagtokozású, nagyméretű eszköz) típusú tokozásban dobott piacra. A 18 kW teljesítményű MPLAD18KP és a 36 kW-is MPLAD36KP TVS-családok megfelelnek a légijárművekre nézve manapság hatályos villámvédelmi előírásoknak, beleértve a több villámcsapásos RTCA DO-160E szabványt is, amelynek jelentősége számottevően nőtt a kompozit repülőgépvázak elterjedése miatt

A Microsemi újdonságai tehát nagyteljesítményű TVS-ek, amelyeket kis profilmagasságú, felületszerelhető burkolatba szerelnek olyan jellemzőkkel, amely minimalizálja a termikus ellenállást és hőfelhalmazódást. A Microsemi egyedi fejlesztésű, szabadalmaztatott PLAD tokozási technológiája az MPLAD18KP és MPLAD36KP eszközökben jobb hatásfokú felületszerelési alkalmazhatóságot biztosít, mivel a nagy lapkaméretet a külvilág számára hozzáférhető, alsó oldali kontaktusfelülettel kombinálja, amely kiváló hőátadást és teljesítménykezelési képességeket jelent a furatszerelhető alkatrészekhez képest. A nagy vibrációnak kitett környezeti felhasználás esetére jó hír, hogy a mikrokötésmentes kialakítás erre az esetre is megfelelővé teszi az új TVS-ek használatát. A repülőgéptervezésre felállított, meglehetősen szigorú RTCA DO-160 szabvány 22-dik fejezetének az MPLAD18KP és MPLAD36KP TVS-ek felhasználói úgy tudnak megfelelni, hogy biztosítják a 14 ... 40 V közötti stand-off feszültség választási lehetőséget egyvagy kétirányú változatban.

A 18 kW-os MPLAD18KP és a 36 kW-os MPLAD36KP TVS-ek hajtóművezérlésben, beavatkozókban, feszültségelosztókban, kommunikációs rendszerekben és műszerekben egyaránt felhasználhatók. Az új TVS-ek és a szintén nemrég piacra került, beépített FPGA-val és hibrid meghajtóval rendelkező központi teljesítménymodulok az egyre „elektromosabbá” váló repülőgépek számára integrált rendszert valósítanak meg. Az egyes rendszerelemek jól illusztrálják a Microsemi elkötelezettségét a megbízhatósági és integráltsági szempontú, intelligens teljesítményelektronikai megoldások fejlesztése iránt.

A Microsemi Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény