FőoldalKonstruktőrAz iparág első 6-fázisú, kétirányú DC/DC-vezérlője
2017. január 31., kedd ::

Az iparág első 6-fázisú, kétirányú DC/DC-vezérlője

Az Intersil Corporation bejelentette, hogy megkezdte az iparág első 6-fázisú, kétirányú PWM-vezérlőjének szállítását, amelyet 12 ... 48 V feszültségű, gépjármű-elektronikai buszok feszültségnövelő és feszültségcsökkentő teljesítménykonverziós alrendszereihez ajánlanak. A jármű-elektronikai előírásokkal kompatibilis ISL78226 teljesítménye akár 3,75 kW is lehet >95% hatásfok mellett, és képes moduláris mester/szolga architektúrában üzemelni a még nagyobb teljesítményszintek elérése érdekében. Ez az innovatív megoldás lehetővé teszi a 48 V fedélzeti feszültségű, jobb üzemanyag-hatékonyságot és emissziós tulajdonságokat biztosító, hibrid erőátviteli rendszerek gyors fejlesztését

A 48 V feszültségű hálózat szükséges az olyan újgenerációs elektromos rendszerek megfelelő menedzsmentjéhez, amelyek számára a jelenlegi, 12 V-os alrendszerek nem alkalmasak. Az új, nagy teljesítményű indítómotorok és generátorok jóvoltából a zaj- és rezgéskeltés a motorindítás alatt lényegesen kisebb lesz, és egyúttal megvalósíthatóvá teszi a fékezéskor keletkező mozgási energia hasznosítását is. A megmaradó 12 V-os busz és akkumulátor a kisebb terhelések (pl. gyújtás, beltérvilágítás, navigációs rendszer stb.) kezelését továbbra is ellátja.

Korábban a 48 V-os rendszerekhez bonyolult firmware-t futtató DSP és/vagy különálló feszültségcsökkentő/feszültségnövelő konverter volt szükséges, amelyeket különböző fokozatokba szerveztek, és komplex logikai hálózattal vezéreltek. Mostantól egyetlen ISL78226 típusszámú vezérlővel megoldható a feladat, a korábbi 48 V-os rendszerekre jellemző összetettség nélkül. A vezérlő – fázisok hozzáadásával vagy elvételével –automatikusan reagál a változó terhelési követelményekre, így a rendszer hatásfoka mindig a maximum közelében tartható, sőt a teljesítménykonverzió irányának hirtelen megváltozását is képes kezelni.

Az ISL78226 kontrollerbe a gyártó digitális PMBus™ interfészt is integrált rendszervezérlési, telemetriás és diagnosztikai célokra, az ISO 26262 biztonsági szabványok kielégítésével. A vezérlő speciális módja súlyos meghibásodás esetén csökkenti a teljesítményt, elősegítve a jármű biztonságos körülmények közötti szervizpontra juttatását.

Az Intersil Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény