FőoldalKonstruktőrApró méretű, rendszerfüggetlen GNSS pozícionáló modul
2015. május 08., péntek ::

Apró méretű, rendszerfüggetlen GNSS pozícionáló modul

A u-blox bejelentette CAM-M8C típusnév alatt legújabb kisméretű, kis profilmagasságú GNSS pozícionáló modulját integrált szélessávú chipantennával, amely a teljes L1 vételi sávval kompatibilis. A modul a GPS/GLONASS, GPS/BeiDou vagy GLONASS/BeiDou műholdas rendszerek tekintetében szimultán működést kínál, és nagy pontosságú, zavarásálló pozíciószerzést tesz lehetővé a világ bármely pontján

A kiváló érzékenységű CAM-M8C tartalmaz egy u-blox M8 műholdvevőt, egy kristályoszcillátort, egy felületi hullámszűrőt, valamint egy kiszajú erősítőt is. A modul rendelkezik bemenettel külső, aktív antenna számára, amely esetben az integrált chipantenna a háttérben folytatja működését támogató jelleggel. Az antenna vonatkozásában elmondható továbbá, hogy a modul fizikai orientációjától függetlenül biztosítja minden körülmények között a nagyteljesítményű működést, így az irányszöget gyakran változtató felhasználási feltételek mellett is hibátlanul működik. A CAM-M8C formatényező és kivezetés-elrendezés tekintetében kompatibilis a u-blox UC530 és UC530M modulokkal, így egy lehetséges továbbfejlesztés ezekről az elődökről rendkívül egyszerű. A fejlesztés támogatására a u-blox az EVK-M8CCAM fejlesztőkitet kínálja, amellyel rendkívül gyorsan és költséghatékonyan meg lehet ismerkedni a CAM-M8C modullal és kiegészítőivel.

A u-blox M8 GNSS vételi antenna a u-blox Professional Grade minőségi előírások szerint készül és rendelkezik a JEDS47 és ISO16750 szabványok szerinti tanúsítványokkal is. Ennek értelmében biztosított a kompatibilitás a közúti járművek által támasztott alkalmazási feltételekkel is. A modult ISO/TS 16949 gépjárműipari követelményeknek megfelelően üzemekben gyártják, amely biztosítja az elvárható minőségi standardet és megbízhatóságot.

A u-blox honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény