FőoldalKonstruktőrHáromtengelyes gyorsulásmérő hordható elektronikai termékekhez
2015. április 10., péntek ::

Háromtengelyes gyorsulásmérő hordható elektronikai termékekhez

A MEMS termékek gyártására szakosodott, Rohm csoporba tartozó Kionix bemutatta KX112 és KXCJB típusnevű újdonságait. Míg háromtengelyes gyorsulásmérő KX112 befoglaló méretei 2×2×0,6 mm, a KXCJB típusnevű változat 3x3x0,45 mm helyigényű, ezáltal mindkét variáns ideális eszköze okostelefonok, PC-k, táblagépek és akár hordható elektronikai eszközök fejlesztésének, de ugyanúgy előnyös lehet gépjárműipari és nehézgépes fejlesztéseknek

A KX112 tökéletesen alkalmas olyan kompakt elektronikai termékekhez, mint amilyenek a hordható és/vagy egészségügyi eszközök. A 16-bites felbontású, nagy stabilitású gyorsulásmérő beépített mozgásérzékelő-, teljesítménymenedzsment-, szabadesés-érzékelési-, valamint garanciafigyelési algoritmusokkal is rendelkezik. Ellátták továbbá fekvő vagy álló beállítás érzékelésére alkalmas orientáció szenzorral és szimpla/dupla koppintásérzékeléssel is. A tudás része ezenfelül a FlexSet technológia, amely a fogyasztás és teljesítmény közötti egyensúly optimumának megtalálásában segítget, valamint egy hatalmas méretű FIFO/FILO puffer, amely a tömeggyártású gyorsulásmérők mezőnyében a gyártó Kionix állítása szerint egyedülállóan nagyméretű. A 2 KiB rendelkezésre álló tárterülettel a rendszer maradék része adatrögzítés közben alvó állapotban maradhat, így bármely gyorsulásmérőhöz képest több adat begyűjtésére alkalmas. A 2×2×0,6 mm méretű, LGA tokozásba szerelt gyorsulásmérő felhasználó által választható g-tartományt és kimeneti adatsebességet, szabadon konfigurálható ébresztési funkciót, valamint akár 3,4 MHz frekvenciájú digitális I2C buszinterfészt biztosít.

A másik újdonság, a KXCJB a cég állítása szerint bármely formatényezőre tekintettel a legvékonyabb megoldás jelenleg a piacon. Befoglaló méretei mindössze 3×3×0,45 mm, amelyből látszik, hogy vastagsága mintegy fele a piacon elérhető legtöbb konkurens gyorsulásmérőének. Az eszköz alkalmas arra, hogy jelvényekbe, kulcsvagy egyéb kártyákba is beültessék műanyagoknál, üvegnél vagy egyéb, hasonlóan vékony struktúrák esetében egyaránt. Készenléti állapotban a fogyasztás kevesebb, mint 1 µA, kisfelbontású módban 10 µA, nagyfelbontású módban pedig 135 µA. Szintén rendelkezik I2C-kompatibilis digitális kommunikációs interfésszel és felhasználó által változtatható g-tartománnnyal is.

A Rohm honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény