FőoldalKonstruktőrÚj generációs demodulátorok a digitális tévék piacára
2015. április 02., csütörtök ::

Új generációs demodulátorok a digitális tévék piacára

A Silicon Labs bemutatta digitális tévé-demodulátor-családjának új generációját, amely a legújabb műholdas, földfelszíni és kábeles műsorszórási módokat egyaránt támogatja. Az Si218x-család tagjai között a világ első olyan demodulátorai is szerepelnek, amelyek a legújabbak között megismert DVB-S2X specifikációkat, a Brazíliában és a latin-amerikai régiókban közkedvelt ISDB-T szabványt is támogatják

Az egychipes Si218x demodulátorok a jelenlegi és mostanában elterjedő földi (DVB-T/T2, ISDB-T), műholdas (DVB-S/S2/DSS/S2X) és kábeles (DVB-C/C2, ITU-T J83 Annex A/B/C) műsorszórási szabványokat a folyamatos digitális demodulációs architektúra alapján támogatják. Az egycsatornás Si218x- és kétcsatornás Si218x2-családokkal a komplex videó frontendek tervezése egyszerűbb, mivel a sok szabvány egyetlen, költséghatékony és kis fogyasztású alkatrésszel megoldható.

A DVB-S2X-et támogató demodulátorok az őket tartalmazó tévékészülékeknek és set-top-boxoknak kiváló jövőállóságot kölcsönöznek, hiszen segítségükkel implementálható a csatorna-visszaállítási és HEVC-s 4k UHD-felbontású tartalmak támogatása is.

Az egycsatornás Si218x demodulátorokat 7×7 mm méretű, QFN-48 típusú tokozásba szerelik, a kétcsatornás Si218x2 demodulátorok 8×8 mm-es QFN-68 típusú tokozásba kerülnek, az integrált crossbar-architektúra jóvoltából rendkívül jó hatásfokú és költséghatékony, többvevős áramkört adnak a tervezők kezébe. Az Si218x és Si218x2 demodulátorok alkalmazásprogramozási interfésze közös, így a továbbfejlesztés korábbi generációs eszközökről a fejlesztőműhelyekben rendkívül egyszerű.

A Silicon Labs honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény