FőoldalKonstruktőrXVIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny
2014. december 09., kedd ::

XVIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

konst-0A korábban megrendezett konstrukciós versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2014/15-ös tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében

A hazai és határon túli középfokú szakiskolák a versenyre évfolyam-korlátozás nélkül nevezhetik azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint teljes körű .pdf formátumú dokumentációból kell állniuk. A pályamunkákat — felkészítő tanár felügyeletével — önállóan kell elkészíteni. A témája alapjául saját ötlet vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

A verseny időpontja és helye:

2015. április 17. (péntek)
Bolyai János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, 1134 Budapest, Váci út 21.

2015. április 18. (szombat)
BHE Bonn Hungary Electronics Kft., 1044 Budapest, Ipari Park út 10.

A versenyre 2015. február 16-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet nevezni. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyző(k) és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk. Részletes információval szolgálunk a (+36-1) 223-5056 vagy a (+36-20) 410-3856 telefonszámon.

Nevezési díj: 3900 Ft vagy 13 euró, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett oktatási intézmény vagy iskolai alapítvány részére továbbított számla ellenében, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

A dokumentációt 2015. április 10-ig kell eljuttatni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a feltett — a megépített áramkörhöz kapcsolódó — elméleti kérdésekre.

A korábbi versenyek egységes építési és mérési feladatául szolgáló áramkörök le­írása a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon található.

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre, bizonyítva felkészültségüket a maguk választotta témában. Ugyancsak ezen a napon az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutató és előadás formájában megismertetik az érdeklődőkkel a tevékenységüket.

A versenyen részt vevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A Bolyai János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium — igény esetén — szállásról is gondoskodik, melynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi.

A verseny nyilvános napján (2015. április 18-án, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Aktuális információk a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon lesznek elérhetőek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény