FőoldalÜzletAz InnoElectro Nagydíj díjazottjai
2024. május 09., csütörtök ::

Az InnoElectro Nagydíj díjazottjai

A MELT immár második alkalommal ítélte oda a kiállításon az InnoElectro-nagydíjat. A szakmai zsűri tagjai Dr. Kazi Károly a MELT elnöke, a BHE Bonn Hungary Kft. ügyvezetője, Dr. Ábrahám László, a SENSIRION Kft. vezetője, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke, és Dr. Pap László, professor emeritus, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar. Az elismert szakemberekből álló grémium 2024-ben az InnoElectro-nagydíjat az InterElectronic Hungary Kft.-nek ítélte oda. A díjnyertes termék az Europlacer ATOM ii-A2 multifunkciós alkatrészbeültetőgép. A második helyen a Phoenix Contact Single Pair Ethernet (SPE) megoldása végzett, míg a harmadik helyezést az Endich Bauelemente kapta: Elemes táplálású, nagy kiterjedésű ad-hoc WLAN okosszenzor hálózati ökoszisztéma fejlesztése saját végpontokkal, átjáróval és felhőszolgáltatással megoldásával.

Europlacer ATOM ii-A2 multifunkciós alkatrész-beültetőgép

Az Europlacer ATOM ii-A2 az akár 50 000 alkatrész/óra sebességével, az optimalizált tár és beültetési folyamatok képességével maximalizálja az Europlacer gépek hatékonyságát és teljesítményét. Az adagolók kapacitása 162 x 8 mm-es pozíciókat tartalmaz, és a 01005-ös mérettől a 13 x 13 x 7 mm-es méretig terjedő alkatrészeket kezeli – mindezt egy kompakt modul alapterületén. Beépített fix kamerával az alkatrészméret 99 x 99 mm, vagy akár több is lehet. A szalagtárak mérete 8–104 mm-ig változhat. A beépített elektronikai alkatrészek mérése önállóan, hitelesített kalibrálással (UKAS / NIST / PTB...stb.) zajlik. A nagy sebességű SMT moduláris ii-A2 beültető gépet úgy tervezték, hogy gyors, teljesen intelligens és magasan integrált termelékenységet biztosítson. A nagy adagoló szám ellenére is gyors átállást tesz lehetővé. Az ii-A2 teljes mértékben kompatibilis az összes releváns ATOM-platform innovációval és opcióval, valamint az összes Europlacer intelligens adagoló-technológiával és rendelkezik az Europlacer szabadalmaztatott intelligens szállítószalagjával. A kompakt modulformátum ellenére az ii-A2 akár 1 méter (39 hüvelyk) hosszúságú paneleket is képes kezelni.

Gary Brown, nemzetközi értékesítési igazgató, Europlacer Industries

Single Pair Ethernet (SPE) – A jövő párban érkezik

Az SPE-technológia egyetlen érpáron biztosítja az adatátvitelt, az eddigi kettő, illetve négy érpár helyett. Egyszerű integrálással a technológia lehetővé teszi a hely- és költséghatékony Ethernet-kommunikációt az érzékelőtől a felhőig. Hosszabb, akár 1000 m távot is képes áthidalni, 10 Gbit/s adatátviteli sebességgel, nagyobb teljesítmény mellett. Mindezen előnyeinek köszönhetően az egész iparra nagy hatással lehet hamarosan. Az SPE ugyanis ideális az Ipar 4.0, valamint az épület-, gyár- és folyamatautomatizálás különböző alkalmazásaihoz.

A technológia új lehetőségeket teremt a kompakt készülékek, szenzorok és aktorok közvetlen, terepi szintű csatlakoztatására. Megmutatjuk, hogyan érhető el a jövőbiztos hálózati infrastruktúra az Ethernet-alapú kommunikációnak köszönhetően. A jövő ipari kommunikációs technológiája, mely hely- és költséghatékony Ethernet-kommunikációt alakít ki az érzékelőtől a felhőig, miközben biztosítja, a nagyobb teljesítmény elérést gyorsabb adatátviteli sebességgel hosszabb távok esetén is. A Phoenix Contact ehhez a technológiához kínál minden szinten támogatást. Csatlakozóink a NYÁK kapcsokon keresztül az M8, M12, M12-es hibrid körcsatlakozókon át a SPE -switch-eken keresztül kínál teljes körű megoldást.

Gigor Szabolcs, a Phoenix Contact termékmenedzsere előadása

Elemes táplálású, nagy kiterjedésű ad-hoc WLAN okosszenzor hálózati ökoszisztéma fejlesztése saját végpontokkal, átjáróval és felhőszolgáltatással

Az Endrich többszörös díjnyertes E-IoT ökoszisztémája egy lehetséges megoldást kínál az intelligens érzékelők adatainak felhőalapú adatbázisba való átvitelére az NB-IoT/LTE-M mobiltechnológiák segítségével (közvetlenül). Ez egy tökéletes megoldás a hagyományos eszközök "okosítására” viszonylag kis számú érzékelőt használó alkalmazásokban. A NeoCortec alacsony fogyasztású vezeték nélküli ad hoc neo.mesh hálózati technológiájának integrálása az Endrich IoT ökoszisztémába kínál megoldást nagyszámú szenzor esetére, egy rendkívül skálázható, hosszú élettartamú, független, akkumulátoros táplálású intelligens szenzor-csomópontokból álló helyi hálózat formájában. A sok közvetlen internet kapcsolatot feltételező közvetlen szenzor–felhő-kommunikáció helyett elegendő egy biztonságos, szubgigahertzes helyi hálózat egyetlen átjáróval a világháló felé. Ez a megoldás sokkal alacsonyabb fogyasztással, költséggel, nagyobb megbízhatósággal támogatja többek között az ipari berendezések prediktív karbantartását, környezeti paramétereinek megfigyelését és biztonsági felügyeletét, és növeli az érzékelőhálózat megbízhatóságát zord ipari környezetben. Olyan esetekben, ahol a vezetékes hálózat kiépítése nem gazdaságos, vagy nem megoldható, ez a hálózati technológia ideális, hiszen rövid telepítési idővel, fenntartható módon, elemes táplálással képes évekig tartó működésre.

Kiss Zoltán, az Endrich Bauelemente export igazgatója, átveszi a III. helyezettnek járó oklevelet Dr. Kazi Károlytól, a MELT elnökétől

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény