FőoldalKonstruktőrEgy független alkatrész-disztribútor Németországból – Chip 1 Exchange
2014. október 07., kedd ::

Egy független alkatrész-disztribútor Németországból – Chip 1 Exchange

A Chip 1 Exchange egy globálisan működő, elektronikai alkatrész-kereskedelemmel foglalkozó, független disztribútor németországi központtal. Cégünket három barát alapította 2001-ben és azóta is a tulajdonosok vezetik. Mondhatni, egy családi vállalkozás, melyben a nemzetiségi, faji vagy vallási hovatartozás iránti toleranciát nagybetűvel írják

A hosszú évek óta tartó, céltudatos munka eredményeként mára a világ legfontosabb piacain jelen vagyunk. A németországi, neu-isenburgi központunk mellett értékesítési irodával rendelkezünk az Egyesült Államokban, Dubaiban, Indiában, Kínában és a Fülöp-szigeteken is.

Legfontosabb piacnak Európát tekintjük. Kelet- és Nyugat Európa, a Baltikum, a Balkán országaiban minimum 2, de esetenként 3 anyanyelvi értékesítővel vagyunk jelen.

Alapelvünk, hogy egy sikeres disztribúció nem egyirányú utca, az eredményes kereskedelem mindkét irányban működik. A Chip 1 Exchange központi pozíciót foglal el az elektronikai alkatrészek beszerzésében és értékesítésében. Nélkülözhetetlen partnerei vagyunk az OEM és CM (Contract Manufacturing) vállalatoknak, szerződéses és független disztribútoroknak.

Mely iparágakba szállít a Chip 1 Exchange?

Vevőink az elektronikai ipar minden területén megtalálhatóak. Húzóágazataink közé tartozik az autóipar, az orvostechnika, de ugyanakkor a telekommunikáció, az energetika, a mérőműszergyártók, az űr- és repülőipar is profitál a tapasztalatunkból és a magas minőségi standardjainkból.

Szolgáltatásaink:

  • Költségcsökkentés: a rendszeres szükségletek terén. Az elektronikai komponensek gyártói kontinensenként, a piaci fejlettségtől függően eltérően határozzák meg az árakat. Ezen árkülönbség akár 30%-ot is jelenthet egy azonos alkatrésznél. A Chip1 beszerzési forrásainak közreműködésével ebből bármely vevőnk profitálhat.
  • Alkatrészhiány — Allocation Management: A legelőretekintőbb tervezés és számítások ellenére sem mindig lehetséges a szállítási problémák elkerülése. Ennek következménye a gyártási folyamat leállása lehet, mely sok esetben magas költségekkel járhat. Ilyen esetekben lehetőségünk van a három, németországi, dubai és amerikai raktárkészletünkből kiszolgálni vevőinket. Ha a keresett komponens a raktárainkban mégsem lelhető fel, akkor elindítjuk a globális beszerzési gépezetünket, és ellenőrizzük a globális szerződéses disztribúciót, a gyártó cégeknél megtalálható többletkészleteket vagy akár azon vevőinket, melyek korábban már vásárolták nálunk azt a bizonyos komponenst. Ha ez a folyamat sem jár eredménnyel, akkor a széles körű digitális adatbankunk segítségével alternatív alkatrészt keresünk az alkatrészhiány elkerülése érdekében.
  • Obsolete-Management:
  • Elfekvő és többletkészletek felvásárlása és értékesítése: az Excess-osztályunk több mint 10 éves tapasztalatával támogatja vevőinket a többletkészleteik értékesítésében.

Partnereink három különböző lehetőség közül választhatják ki a leginkább testreszabott megoldást:

  • Többletkészletek felvásárlása egy fixen kialkudott összegért. Előnye: halott készleteiből friss kapitál szerzése.
  • Elfekvő készletek értékesítése a vevőnél történő raktározással. Előnye: továbbra is a partnerünk rendelkezik a készlettel, és csak azon pozíciókat adja el, melyek ténylegesen nyereséget hoznak.
  • Elfekvő készletek értékesítése Chip 1 Exchange-nél történő raktározással (Consigment). Előnye: jelentős idő- és helymegtakarítás a raktározásnál. Nem kell napi szinten árajánlatokat adnia.

A Chip1 Exchange átvállalja a teljes logisztikai folyamatot a végfelhasználóig. A készlet tulajdonosa és a Chip 1 között kialkudott kondíciókat természetesen szerződésben rögzítjük.

Mely gyártók termékei érhetőek el a Chip 1-en keresztül?

Cégünk vezetősége folyamatosan arra törekszik, hogy a Chip 1 lépést tartson a piac alakulásával. Ebből kiindulva, a kezdeti brókeri vagy független disztribútori tevékenységünk a vegyes/hybrid disztribúció felé halad. Ez két különböző okból is találó.

  • Az utóbbi évek során 45 gyártó termékei­nek szerződéses disztribútoraként látjuk el az értékesítését. Ezen gyártókra jellemző, hogy alkatrészeik a nagy és neves gyártók termékeivel azonos technikai paraméterekkel rendelkeznek, de ugyanakkor jóval kedvezőbben és jelentősen rövidebb szállítási határidővel rendelhetőek. Ugyanakkor pár nevesebb gyártó, mint a Taiwan Semiconductor, Comchip, Isocom, Paraligth is megtalálható a portfóliónkban. Vevőink bármikor elküldhetik nekünk a BOM-listát, és mi átvállaljuk a megfelelő alternatíva keresését a BOM-on található technikai paraméterek figyelembevételével.
  • Ha pár évvel ezelőtt valaki egy brókert említett, akkor az emberek automatikusan arra gondoltak, hogy az alkatrészt megveszi, átcsomagolja, aztán haszonnal tovább­értékesíti. Napjainkban ez az üzleti modell egyre jobban visszaszorulóban van. Mivel a piacot elárasztják a hamisított alkatrészek, így szükségét láttuk, hogy reagáljunk. A saját magunknak állított magas minőségi követelmények biztosítása érdekében egy saját tesztlabort hoztunk létre, ahol a megvásárolt alkatrészeket azok eredetiségére vizsgáljuk.

Miből áll a Chip 1 által végzett minőségbiztosítási folyamat?

A minőségbiztosítási eljárás ott kezdődik, hogy a teljes értékesítési és logisztikai folyamat ISO DIN 9001:2008 standard szerint minősített. Ezenfelül a megvásárolt alkatrészek bevételezése, vizsgálata és szállításra történő előkészítése ESD-védett helységben történik a EN-61340-5-1 DIN norma szerint, melyről éppúgy minősítéssel rendelkezünk.

Az ESD-védett tesztlaborban a következő vizsgálatokat végezzük:

  • Vizuális inspekció keretében vizsgáljuk a rendeltetés szerinti csomagolást, a gyári Label és tokozás eredetiségét. Ezt a folyamatot egy 200-szoros nagyítással rendelkező mikroszkóp segítségével végezzük.
  • Acetonteszt segítségével állapítjuk meg, hogy az alkatrész a gyártó által alkalmazott feliratot mutatja-e.
  • A Reel to Reel röntgenvizsgálat segítségével lehetőségünk van nemcsak szúrópróbaszerűen, hanem minden egyes alkatrészt átvilágítani. Ezzel a vizsgálattal tudjuk megállapítani, hogy nemcsak egy üres tokozás került a kezünk közé, és az egyes alkatrészek belső életét össze tudjuk hasonlítani. Ezenfelül a röntgenvizsgálat segítségével lehetőségünk van az egyes pin-bekötések ellenőrzésére is.
  • A szárítással biztosítjuk, hogy minden alkatrész a raktárunk elhagyásakor az MSL-standardnak megfelel. Az alkatrészek az IPC-J-STD 033B standard szerint 60 °C-nál és 0,5% rF-nél kerülnek szárításra.
  • A DeCap gépünkkel lehetőségünk nyílik az alkatrészek kémiai folyamattal történő megnyitására és az alkatrész magjának (die) vizsgálatára.

Ilyen jól felszerelt tesztlaborral és szigorú minőségbiztosítási folyamattal tudomásunk szerint egyedül mi rendelkezünk Európában. Ez a vevőink körében biztonságot kelt, ha szabadpiacról származó árut kell felhasználjanak!

A következő lehetőség, ahol az érdeklődők cégünket jobban megismerhetik, november 11—14. között megrendezésre kerülő müncheni Electronica 2014 szakmai kiállítás lesz. Mint globálisan működő cégnek, itt nyílik lehetőségünk zavartalanul, baráti légkörben beszélgetni a partnereinkkel és új partnereket megismerni. Ebből az okból kifolyólag a minden második évben megrendezésre kerülő kiállítás rendszeres kiállítói vagyunk.

Ezennel szeretnénk meghívni a cégünk iránt érdeklődő és már meglévő magyarországi partnereinket egy kedves beszélgetésre a Booth A4.542 helyen található standunkra. Egy előzetes időpont-egyeztetés feltétlenül szükséges a zavartalan beszélgetéshez. Kérjük, keressék a személyes kapcsolattartójukat: Szollár Krisztiánt és Koszta Attilát!

Természetesen új kapcsolatok jelentkezését is szívesen látjuk, hogy bemutathassuk cégünket. Időpont-egyeztetés céljából írjanak nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

A Chip 1 Exchange honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény