FőoldalKonstruktőrÚj, PIC32MZ MCU-család kiemelkedő teljesítménnyel
2014. január 06., hétfő ::

Új, PIC32MZ MCU-család kiemelkedő teljesítménnyel

A Microchip bejelentette jelenleg 24 tagból álló, új, 32 bites PIC32MZ Embedded Connectivity (EC) mikrovezérlő-családját. Az új eszközök kategóriájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a 330 DMIPS és 3,28 CoreMarks/MHz értékekkel. Az akár 2 MiB méretű dual-panel, live-update Flash-programmemória, az 512 KiB RAM adatmemória és az olyan kommunikációs perifériák, mint a 10/100 Ethernet MAC, hi-speed USB MAC/PHY (elsőként a PIC® eszközök között) és a két CAN port a mai alkalmazások igényeit is kielégíti

A PIC32MZ-család kód­sűrűség tekintetében is vezető pozíciót tölt be kategóriájában, mivel 30%-kal jobb a versenytársaknál, ahogy a 28 Mminta/s sebességű A/D konvertere is az egyik legjobb teljesítményt nyújtja a 32 bites processzorok között. A nagyfokú integráltságot tovább növelve, egy teljes értékű hardveres kriptográfiai modul és véletlenszám-generátor is helyet kapott az eszközökben, mellyel nagy mennyiségű adatkódolási/dekódolási, valamint AES, 3DES, SHA, MD5 és HMAC algoritmusokon alapuló hitelesítési feladatok is elláthatók. A Microchip első SQI interfészét is ebben a családban találjuk meg, ahogy a soros csatornák számát tekintve is vezető a PIC32 eszközök között.

A PIC32MZ-család a nagyfokú, fejlett perifériaintegráció mellett 3×-os teljesítmény- és 4×-es memóriakapacitás-növekedést kínál az előző generációs PIC32MX-családhoz képest. Számos be­ágyazott alkalmazás egyre nagyobb felbontású grafikus kijelzőt alkalmaz, és a PIC32MZ-sorozat akár WQVGA kijelzőket is képes meghajtani külső grafikus áramkör nélkül is. A streaming és digitális audio­alkalmazások kihasználhatják az eszköz 159 DSP-utasítását, nagy memóriáját és az olyan perifériáit, mint például az I2S.

A terepi firmverfrissítések megvalósítása egyre nagyobb kihívást jelent a tervezőmérnököknek és a menedzsereknek. A PIC32MZ 2 MiB méretű belső Flash-memóriájának a két független paneles elrendezése (dual panel) hibatűrő szoftverfrissítést tesz lehetővé az eszköz teljes sebességű működése közben is (live update).

A PIC32MZ a Microchip első mikrovezérlője, mely az Imagina­tion Technologies MIPS microAptiv magját implementálja, ami így a 159 új DSP-utasítással 75%-kal kevesebb órajelciklus alatt képes a DSP algoritmusok futtatására, mint az előd PIC32MX-család. Az új mag jellemzője a microMIPS® utasításkészlet-architektúra is, mely növeli a kódsűrűséget, miközben közel teljes sebességre képes, és javítja az utasítás- és datacache-működést.

A Microchip három új PIC32MZ fejlesztőrendszerrel segíti a tervezőmérnökök munkáját. A komplett, kulcsrakész PIC32MZ EC Starter Kit két verzióban elérhető: az integrált kriptográfiai modullal rendelkező eszközökhöz a DM320006-C típusjelű használható, míg az azt mellőző példányokat a DM320006 változat támogatja. A Multi­media Expansion Board II (DM320005-2) az első hat hónapban bevezető áron kapható. A PIC32MZ EZ adapterkártya (AC320006) lehetővé teszi a korábbi PIC32 Starter Kitekhez készült kiegészítő kártyák illesztését is. A PIC32MZ2048EC Plug-in modul (MA320012) az Explorer 16 fejlesztőkártya tulajdonosainak segít a tervezésben.

A család első 12 tagjának sorozatgyártása 2013 decemberében indul, míg a maradék 12 tag 2014 májusáig kerül piacra.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény