FőoldalKonstruktőrKategóriaelső, ultra-alacsony fáziszajú OCXO
2013. november 26., kedd ::

Kategóriaelső, ultra-alacsony fáziszajú OCXO

A fáziszaj mennyiségileg kifejezi, hogy a frekvenciatartományban mekkora a jel zajtartalma, ezáltal ennek mérése és a határértékeinek specifikálása a legtöbb RF-mérnök számára munkája során mindennapos feladat. Az időtartományban a jel tisztaságát a jitter adja meg, így annak specifikációs határértékei a digitális jelekkel foglalkozó mérnökök számára ismertek. A fáziszaj és jitter eredendő okai azonosak, így a tervezési és gyártási technikák mindkét esetben azonosak

Az IQD új IQOV-200F típusszámú OCXO-megoldása kiváló fáziszaj-teljesítményt nyújt, a 80 és 130 MHz frekvenciatartományban jobb, mint -180 dBc zajszinttel. Az IQD egykristályból vágott OCXO-jától elvárható nagy teljesítményből adódóan az IQOV-200F frekvenciastabilitása ±50 ppb a standard -20 ... 70 °C működési hőmérséklet-tartományban. A 36×27 mm-es, ún. „Eurostyle" tokozású áramkör 12 V tápfeszültségről fut, szinuszos kimenete minimum 13 dBm.

Az új modellt már gyártja az IQD, és jelenleg 80 ... 130 MHz közötti frekvenciával kínálja. Az IQOV-200F áramfelvétele mindössze 150 mA 25 °C-on, felmelegedés közben maximum 350 mA. Az áramkört minden olyan esetre ajánlja a gyártó, ahol a fáziszaj kiemelten fontos szempontként kezelendő.

Az IQD honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény