FőoldalKonstruktőrÚj lineáris szabályozó áram- és hőmérsékletmonitorozó kimenetekkel
2013. szeptember 30., hétfő ::

Új lineáris szabályozó áram- és hőmérsékletmonitorozó kimenetekkel

A Linear Technology újdonsága, az LT3081 egy robusztus, 1,5 A kimenetű, széles bemeneti feszültségtartományú, lineáris szabályozó, amely egyedi monitorozó és védelmi funkciókkal rendelkezik. A jelenleg futó szabályozókhoz képest kiterjesztett biztonságos működési területet (SOA) támogató LT3081 ideális olyan nagy bemeneti/kimeneti feszültségarányú ill. nagy kimeneti áramú alkalmazásokhoz, amelyeknél a régebbi szabályozók korlátozzák a kimenetüket

Az LT3081-nél egy áramforrásreferenciával lehetséges az egy ellenállásos kimeneti feszültség beállítása. A kimeneti áramkorlát külsőleg, egyetlen ellenállás használatával állítható be. Ez a szabályozási architektúra és az alacsony millivoltos szabályozás támogatja több IC egyszerű párhuzamosítását, amellyel nagyobb kimeneti áramot és hatékonyabb hőeloszlatást érhetünk el. Az alkatrész árammonitorából származó áram könnyen felhasználható a beállított vonali esés kompenzációjára, így az LT3081 mindig annyival növeli a kimeneti áramát, amelyet a vonali veszteségek indokolnak.

Az LT3081 páratlan vonali és terhelési szabályozást valósít meg 2 mV kimeneti feszültség alatt is, bemeneti feszültségtartománya pedig 1,2 ... 40 V. Az alkatrész kiváló több tápsínes rendszerekhez. A kimeneti feszültség 0 és 38,5 V között egyetlen ellenállással, 1,2 V kimenet-bemenet kiesési feszültséggel programozható. Az integrált, stabilizált 50 µA-es áramreferencia pontossága ±1%, a szabályozás, tranziensválasz és 30 µVrms kimeneti zaj pedig függetlenek a kimeneti feszültségtől az alkatrész feszültségkövető kialakítása miatt. Az LT3081 konfigurálható kétvezetékes áramforrásként is, mindössze két ellenállás megfelelő beiktatásával. A bemeneti vagy kimeneti stabilizáló kondenzátorok opcionálisak mind a vonali szabályozó, mind az áramforrás módú felhasználási modellben is.

Az LT3081 számos monitorozó és védelmi funkciót támogat. A ±10% pontosságú áramkorlátozás egyetlen ellenállással programozható, a monitorozó kimenetek pedig hőmérséklettel (1 µA/°C) ill. kimeneti árammal (200 µA/A) arányos áramkimenetek. Az árammonitor az előbb leírtak szerint alkalmas a kábelveszteségek kompenzálására is, az LT3081 belső védőáramköre pedig fordított bemenet, fordított áram, túlhevülés, valamint belső túláram ellen nyújt hatásos védelmet.

A Linear Technology szokása szerint az LT3081-et is többféle, feljavított termikus jellemzőjű tokozásban kínálja: az alacsony profilmagasságú (0,75 mm), 12-vezetékes, 4×4 mm-es DFN, a 16-vezetékes TSSOP, és a 7-vezetékes DD-Pak tokozású változatok egyaránt mind 2 W teljesítményt disszipálnak, és hűtőborda nélkül működnek. Vertikális, hűtőbordára történő szerelésre az LT3081 elérhető 7-vezetékes TO-220 tokozási változatban is, amely nagyobb disszipációt enged az eszköznek. A támogatott működési hőmérséklettartományok szerint hasonlóan sokszínű az eszköz, így a -40 ... 125 °C, -40 ... 150 °C, valamint a -55 ... 150 °C tartományok egyaránt támogatottak.

A Linear Technology honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény