FőoldalKonstruktőrEnergiamegtakarítás a Fujitsu JV reléivel
2013. szeptember 24., kedd ::

Energiamegtakarítás a Fujitsu JV reléivel

A közepes teljesítményű relék tipikus fogyasztása 300-500 mW közötti, de a JV-xS meghúzáskor 200 mW-al, tartáshoz pedig mindössze 113 mW-al is megelégszik

Az 500 mW-os fogyasztás első látásra alacsony és úgy tűnhet, hogy az egyéb áramkörök fogyasztásához képest jelentéktelen. Néha tényleg elhanyagolható érték, de sok esetben nagyon is számít a teljesítményfelvétel. Az alacsonyabb fogyasztás a fogyasztáscsökkentés általános trendjétől eltekintve is hasznos lehet, mert például hosszabb működést tesz lehetővé áram kimaradás esetén a tartalék tápforrásról. Ráadásul a több relét tartalmazó egységek fogyasztása könnyen elérheti akár a több tíz wattot is, ami nyáron vagy hasonló körülmények között hőleadási problémákhoz vezethet.

A Fujitsu JV-xS sorozat reléi közepes teljesítményűek, 5 A áram és max. 250 VAC/1250 VDC feszültség kapcsolására képesek, behúzó tekercsük pedig nagyon érzékeny. A kis méretek és az alacsony profil (mindössze 12,5 mm) növelik a relék sokoldalúságát. A kis méretek ellenére nagy biztonságot nyújtanak, köszönhetően a tekercs és az érintkezők közti 5000 VAC szigetelési feszültségnek és az önkioltó műanyagok használatának.
A JV-xS sorozat DC 3 V-tól 24 V-os tekercsekkel létezik (JV-3S ... JV-24S). A szokásos 5, 12 és 24 V-os változatok mellett a SOS electronic webáruházában a 9 V-os változat (JV-9S-KT) is megtalálható. Rendelésre egyéb típusokat is be tudnak szerezni. Részletes információt a Fujitsu JV adatlap tartalmaz.
Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. 5 A-es, közepes teljesítményű relé záró érintkezővel (SPST (NO))
  2. érzékeny behúzó tekercs – 200 mW (tartás akár 113 mW-al is)
  3. kapcsolási feszültség max. 250 VAC/1250 VDC
  4. alacsony profil – csak 12,5 mm
  5. kadmium-mentes, ezüst alapú érintkezők
  6. tokozás önkioltó műanyagból (UL94V-0)
  7. 8 mm-es szigetelési távolság
  8. 5000 VAC szigetelési feszültség

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény