FőoldalKonstruktőrÚj, 18-bites SAR A/D-átalakító
2013. július 16., kedd ::

Új, 18-bites SAR A/D-átalakító

A Maxim bejelentette MAX11156 típusnév alatt az ipar legkisebb, 12-kivezetésű, 18-bites szukcesszív approximációs A/D-átalakítóját. A mindössze 3×3 mm méretű, TDFN tokozású újdonság tartalmaz integrált referenciát és referencia puffert is, amely a rendszerfejlesztőknek akár 70% kártyahelyet és természetesen jelentős költségeket takarít meg a konkurens megoldásokhoz képest

A 18-bites felbontású átalakító ismeri az ún. „Beyond-the-Rails" technológiát, amely ±5V bemenetet támogat egyetlen, 5 V-os bemeneti sínről, magyarán nincs szükség negatív tápsínre sem. A 18-bites felbontás mellé magas, 500 kminta/s mintavételezési sebesség társul, amely a MAX11156-ot ideális megoldássá teszi automatizált tesztberendezések, ipari vezérlések, orvosi műszerek, robotok és egyéb olyan alkalmazások fejlesztői számára, akiknél a nagy pontosság és kis méret elsődleges fontosságú.

Monoton átviteli karakterisztikája, rövid beállási ideje, késleltetés nélküli működése miatt a MAX11156 ideális a gyors, nagy pontossági követelményeket támasztó, digitális hurokvezérlésű rendszerekhez. A MAX11156 valódi 18-bites felbontású, nincsenek hiányzó kódok. A DC pontosság (0,5 LSB DNL és 2,5 LSB INL torzítások tipikusan) és az AC teljesítmény (96,4 dB jel/zaj viszony és -105 dB teljes harmonikus torzítás tipikusan) kimagaslóak, továbbá a MAX11156 által támogatott SPI kommunikációval több A/D-átalakító is könnyedén párhuzamosítható többcsatornás alkalmazásokra. Ez az interfész alkalmas rendszerszinkronizációs és időzítési feladatok ellátására is. A MAX11156 elérhető 12-kivezetésű, 3×3 mm-es TDFN tokozásban, -40 ... 85 °C működési hőmérséklettartománnyal.

A Maxim honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény