FőoldalKonstruktőrKisebb harmonikus torzítás, maximális hatékonyság széles feszültségtartományban
2013. június 17., hétfő ::

Kisebb harmonikus torzítás, maximális hatékonyság széles feszültségtartományban

Az Intersil Corporation bemutatta legújabb aktív teljesítménytényező(PFC-) korrektor megoldását, amely minimális harmonikus torzítással és jó teljesítménytényező-korrekciós képességgel kecsegtet. Az ISL6730A egy szabadalmaztatott, negatív kapacitás alapú technológián nyugszik, amely elősegíti az EMI szűrő csökkentését, javítja a THD-t és a teljesítménytényezőt a teljes bemeneti feszültség (85 ... 270 VAC) és kimeneti teljesítmény (50 W ... 2 kW) tartományban

Ez a technológia minimalizálja a nullátmeneti torzítást is, kompenzálja a bemeneti szűrőkondenzátor által okozott eltolódási hibát, és elősegíti az akár 66%-kal kisebb mágneses alkatrészek használatát – egy 85 W teljesítményű tápegységben például az EMI szűrő tekercse 150 µH helyett 56 µH lehet. A kisebb méretű/számú külső alkatrész alacsonyabb költségeket és jobb, megbízhatóbb teljesítmény jelent.

Az ISL6730A kiváló teljesítménytényező-korrekciós képessége kompatibilis a 0,9 feletti teljesítménytényezős követelményekkel az ENERGY STAR Program Requirements for Computers 5.0-ás verziója szerint. Az ISL6730A kis terhelésnél mérhető hatásfoka a beépített támogatásnak köszönhetően szintén kiváló, az integrált, 12,5 V-os gate-meghajtó 1,5 A-es csúcsárama pedig MOSFET meghajtására is alkalmas.

Az ISL6730A védelmi funkciói is gazdagok, hiszen az alkatrész támogatja a minden ciklusra kiterjedő túláram elleni védelmet, a teljesítménykorlátozást, a túlhevülés elleni védelmet, a bemeneti brown-out elleni védelmet, valamint a kimeneti túlfeszültség és túl alacsony feszültség elleni védelmet is.

Az Intersil Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény