FőoldalKonstruktőrA világ első, egychipes, beltéri GPS-megoldása
2013. június 14., péntek ::

A világ első, egychipes, beltéri GPS-megoldása

A BlinkSight a világon elsőként bemutatott egy egychipes, „beltéri GPS"-megoldást valós idejű pozíciómeghatározási (RTLS — Real-Time Locating System) és vezeték nélküli szenzorhálózatos (WSN — Wireless Sensor Network) alkalmazásokhoz. Az imex és Holst Centre által fejlesztett, rendkívül alacsony fogyasztású, impulzusüzemű rádiós technológiára épített chipújdonság valós idejű információt szolgáltat beltéri körülmények között emberek, tárgyak lokalizálására és nyomon követésére

A chip egyedi kombinációját valósítja meg a nagy pontosságnak, nagy hatótávolságnak és alacsony energiafelvételnek, így mind üzleti, mind szórakoztatóelektronikai célra alkalmas.

A BlinkSight innovatív rendszerében használt, imec- és Holst Centre-fejlesztésű, rádióimpulzus-üzemű működés 10 centiméteres pontossággal szolgáltat valós idejű, térbeli pozícióinformációkat. Az alkatrész egyetlen chipen kombinálja a digitális jelfeldolgozó részeket és az analóg rádiót, amely remek teljesítményt és alacsony költségeket jelent. Az áramkör támogatja a 3,1—4,8 GHz, illetve 6—10 GHz frekvenciatartományokat is, így világszerte alkalmazható a többi vezeték nélküli technológia veszélyeztetése nélkül. Továbbá, a 90 nm-es standard CMOS eljárással gyártott, 1,5 ... 3,6 V üzemfeszültségű új eszköz az elemes/akkumulátoros alkalmazásokhoz is ideális, amelyet jól kiegészít a kis formatényező és alacsony energiafelvétel is.

A BlinkSight technológiáját is támogató bázisállomások több ezer mozgó célpont követésére képesek valós időben, ráadásul ebben a rendszerben a mozgáskövetést lehetővé tevő címkék interaktívak lehetnek, dinamikus adatküldési (pl. hőmérsékleti adatok) lehetőséggel. A BlinkSight újdonsága egy ultra alacsony fogyasztású, beágyazott szoftverből programozható, 128 bites vektor DSP-t tartalmaz, az adásvételi távolság közvetlen rálátás esetén meghaladja a 60 métert, és ennek híján is több mint 20 méterrel számolhatunk. Az újdonság egy standard gombelemről több mint 5 évig működőképes.

A BlinkSight honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény