FőoldalKonstruktőrKétmodemes AISG adó-vevő vezeték nélküli bázisállomások számára
2013. június 12., szerda ::

Kétmodemes AISG adó-vevő vezeték nélküli bázisállomások számára

Új termékcsaláddal jelent meg az NXP Semiconductors, amelyet vezeték nélküli bázisállomásokhoz, valamint antennás rendszerekhez javasol a gyártó. Az új termékcsaládban megtalálható az iparág első, teljesen integrált, kétmodemes AISG adó-vevője, valamint az első olyan AISG-rendszermegoldás, amely ARM Cortex-M3 processzort és két AISG modemet tartalmaz integrált formában

Az NXP új, DSP-alapú AISG adó-vevői programozhatóak, így rugalmas használatot biztosítanak, hiszen a beállításaik a fejlesztés, gyártás és még a telepítés során is egyszerűen megváltoztathatók. A legtöbb konkurens megoldás külön mikrokontrollerrel és sok diszkrét alkatrésszel valósítja meg az AISG be/ki billentyűzéses modemfunkcionalitást, ellentétben az NXP termékével, amely ezáltal rengeteg értékes kártyahelyet és költséget takarít meg anélkül, hogy áldozna a funkcionalitás oltárán.

A távvezérléses elektromos döntési funkció (amely egyre inkább követelménynek számít) lehetővé teszi a bázisállomás antennatornyainak dinamikus állítását az optimális hálózati lefedettség érdekében. Az antennában az AISG adó-vevő-funkcionalitás implementálása az elektromos állítás szempontjából költségmegtakarításhoz segíti az infrastruktúra építőit, akiknek ezáltal nincs szükségük a bias-tee-k és RS-485 kábelezés kivitelezésére az antennánál. Az NXP kétmodemes AISG adó-vevői használhatók nagyobb framework részeként is.

Az egymodemes ASC3011 és a kétmodemes ASC3012 egyaránt nagy hatásfokú, integrált funkcionalitású, HVQFN64 tokozású AISG modemek. A modemek kétvagy háromvezetékes UART, ill. RS-485 adóvevőn keresztül csatlakoztathatók, a modemparaméterek pedig I2C interfészen át programozhatók. Egyetlen I2C buszra akár négy NXP AISG adó-vevő csatlakoztatható (amely akár nyolc AISG OOK modemet jelent), minden egyes modem saját paraméterekkel programozható a bázisállomás követelményei alapján.

Az NXP honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény