FőoldalKonstruktőrÖt új áramkör a költségcsökkentéshez
2013. január 09., szerda ::

Öt új áramkör a költségcsökkentéshez

A Maxim Integrated Products öt olyan áramkört mutatott be gyárautomatizálási és járműipari alkalmazásokhoz, amelyek sok integrált funkciót tartalmaznak, és a működési hatékonyság és költségcsökkentés hívott életre

A gyárautomatizálás célalkalmazásra a Maxim az alábbi két újdonságot jelentette be:

  • MAX78638: kulcsrakész megoldás háromfázisú motorok energiamérésére és diagnosztikájára.
  • MAX31865: teljesen integrált RTD?digitális átalakító, amely egychipes kialakítása révén akár 50% költségmegtakarítást jelent a konkurens ipari megoldásokhoz képest, amelyet a platinaalapú ellenállás-hőmérsékletmérők nyújtanak.

A járműipari alkalmazások fejlesztői számára a Maxim az alábbi három újdonságot jelentette be:

  • MAX17823: negyedik generációs, nagyfeszültségű telepszenzor kritikus rendelkezésreállású, Li-ion és tüzelőanyagcellás járműipari alkalmazásokhoz. A Maxim kínálatában szerepel a MAX17830 típusnevű, második generációs, nagyfeszültségű telepmenedzsment-áramkör is,
  • MAX9273/MAX9272 (22 bites), illetve MAX9271/MAX9272 (16 bites): soros adatchipkészletek, amelyek megoldást nyújtanak koaxiális kábelen keresztüli, költséghatékony adatátvitelre jármű-elektronikai kamerás rendszerekben.

A Maxim bejelentette azt is, hogy együttműködött két másik céggel egy olyan integrált felsőruházati darab megalkotásában, amely képes élettani jelek monitorozására, és azt várják tőle, hogy elősegíti az új korszak megnyitását a telemetrián alapuló, egészségügyi alkalmazások előtt. Az új „Fit” póló háromvezetékes ECG-t, testhőmérsékletet, valamint mozgást is mér, és valamennyi diagnosztikai eszköz olyan formában került integrálásra, hogy az a ruhadarab viselését kényelmessé tegye.

A Maxim honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény