FőoldalKonstruktőrKimagasló biztonságú vezérlőmegoldás
2012. november 22., csütörtök ::

Kimagasló biztonságú vezérlőmegoldás

A Maxim bejelentette MAX36025 nevű, biztonsági veszélyeztetésre reagáló, kriptografikus vezérlőjét. Az újdonság két, AES (Advanced Encryption Standard) szabványú titkosítóval is rendelkezik

A közműszolgáltató cégeknél világszerte trend, hogy kezdenek átállni az intelligens kiszolgálóhálózatokra. A rendszer egyik sarokpontja a hálózat különböző pontjai közötti kommunikáció lehetősége, amely lehetővé teszi az azonnali energiamérést, a hibahelyek gyors behatárolását, vezérlést, valamint a szerződők árakról, fogyasztásról való tájékoztatását is. Az információ folyamatos áramlása kibertámadásokra érzékennyé teszi ezt a struktúrát, erre kínál megoldást ez a vezérlő. A titkosítók kiváló biztonságot és a titkosítás gyors kezelését teszik lehetővé. A rendszertervezőknek nem kell többé időt tölteniük a titkosításért felelős programkód kifejlesztésével, hibamentesítésével és implementálásával, továbbá a szoftver nemléte miatt eggyel csökken a kockázati források száma. A csatornák felhasználhatók több hálózat egyidejű védelmére, vagy ugyanazon csatorna egyidejű, kétszeres védelmére is.
Saját chipjén biztonságosan, lenyomat nélkül tárolja a titkosítási kulcsot, amely memóriabehatolási kísérletre érzékeny és nagy sebességű törlést tud megvalósítani. Az áramkör 81-golyós, CSBGA tokozású, a kivezetéseihez külső támadó nem tud hozzáférni.

A Maxim honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény