FőoldalKonstruktőrBF245 - a legenda távozik, az utód marad
2012. november 09., péntek ::

BF245 - a legenda távozik, az utód marad

A számos cég által évtizedeken át gyártott BF245 JFET tranzisztor felkerült a leállított gyártású alkatrészek listájára. De azért van helyettesítő típusa: az SMT tokozású BF545

A TO-92 tokozású BF245 egyike volt az első tömegesen felhasznált tranzisztoroknak. Ezért nem csoda, ha minden tapasztalt technikus ismeri ezt a típust. Nagyon nagy bemeneti ellenállásával (több 10 MOhm) és viszonylag alacsony zajával világszerte népszerűvé vált és sok kezdő technikus használta az első rádió vevője megépítésekor. Ma már számos más FET típus van a piacon, így a BF245 használata jelentősen csökkent. Ráadásul az elektronikai berendezések többsége SMT alkatrészekkel készül, ami valószínűleg az egyik fő oka annak, hogy az összes fő gyártó leállította a BF245 termelését.

Előnyök/Jellemzők:

  1. nagy bemeneti impedancia és nyereség
  2. kis letörési feszültség
  3. kis szivárgóáram (fA)
  4. alkalmas impedancia átalakítókhoz és VHF áramkörökhöz

Azonban a BF245 még mindig egy érdekes tranzisztor, ezért továbbra is kapható a SOT-23 SMT tokozású BF545 formájában, melynek 3 altípusa van : A, B, C - a VGS=0-hoz tartozó IDSS szerint csoportosítva. Közvetlenül a S.O.S. electronic raktáráról kaphatók az NXP (eredetileg Philips) gyártmányú BF545A, BF545B és BF545C típusok. Részletes információt tartalmaz a BF545 adatlapja és az RF kézikönyv (RF Manual).

Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

A S.O.S. electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény