FőoldalKonstruktőrEighth-brick méretű, 240 W-os, 94,5% hatásfokú DC/DC konverter
2012. október 16., kedd ::

Eighth-brick méretű, 240 W-os, 94,5% hatásfokú DC/DC konverter

A Murata bemutatta teljesen izolált DC/DC-konverterekből álló, RBE nevű terméksorozatát. Az új konverterek számos alkalmazástípussal kompatibilisek, beleértve a 12 V feszültségű buszarchitektúrás rendszereket, vagy az elosztott teljesítményalapú alkalmazásokat (pl. szerverek, hálózati berendezések, adattárak stb.)

Az RBE-12/20-D48 típusnevű modell 12 VDC szabályozott kimenetnél 240 W teljesítményt biztosít a 48 V névértékű DC bemenetről. A 94,5% hatásfoknak köszönhetően a legtöbb esetben a ventilátoros hűtés mellett nincs szükség hűtőbordára, továbbá azon esetekre, amelyeknél a kényszerített légáramlásos hűtés nem érhető el, rendelkezésre áll egy opcionális alaplemez, amely lehetővé teszi hűtőborda illesztését. Az RBE sorozatú DC/DC-átalakítókat a Distributed power Open Standards Alliance (DOSA) eighth-brick méretkonfigurációs előírásai alapján tervezték, mérete ennek megfelelően 58,42×22,86×10,16 mm.

A standard átalakítómodul furatszerelést támogató tokozással érkezik, 4,6 mm-es kivezetésekkel és negatív logikával. Az opcionális konfigurációs lehetőségek között elérhetők a különféle hosszúságú kivezetések, pozitív vezérlő logikás kialakítás, alakkövető lakkozás, valamint a hűtőborda illesztését lehetővé tévő alaplemez. Az átalakító többféle védelmi funkcióval is rendelkezik, amelyek közül nem hiányzik a termikus lekapcsolás és újraindítás (az ún. "hiccup" ("csuklás") mód támogatása), a túláram- és rövidzárlat-védelem automatikus újraindítással, és az alacsony bemeneti feszültségnél kiakadás elleni védelem sem. A konverter 2250 VDC feszültségig teljesen izolált, amely megfelel az UL/EN/IEC 60950 nemzetközi szabályozás követelményeinek is.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény