FőoldalKonstruktőrAlacsony nyugalmi áramú, 2 MHz-es feszültségcsökkentő DC/DC-átalakító
2012. augusztus 24., péntek ::

Alacsony nyugalmi áramú, 2 MHz-es feszültségcsökkentő DC/DC-átalakító

A Linear Technology bejelentette LT3975 típusszámú DC/DC-átalakítóját. A 42 V-os, feszültségcsökkentő konverter folyamatosan akár 2,5 A kimeneti áram biztosítására képes, nyugalmi áramfelvétele pedig mindössze 2,7 µA. A 40 V bemenetű, LT3976 testvérmodell kimeneti árama max. 5 A folyamatosan, nyugalmi áramfelvétele pedig csupán 3,3 µA. Az alkatrészek széles bemeneti feszültségtartománya ideális a gépjárműipari alkalmazások számára is

A belső, 75 mΩ-os kapcsolók hatásfoka akár 90%. Az LT3975, és LT3976 által támogatott, Burst Mode működés teszi elérhető az ultraalacsony nyugalmi áramot, és az alkatrésznél a maradékfeszültség mindössze 500 mV. A konverterek kapcsolási frekvenciája 200 kHz, és 2 MHz között programozható, valamint 250 kHz ... 2 MHz frekvenciáról szinkronizálható, lehetőséget biztosítva a zajra érzékeny frekvenciák kikerülésére. Az áramkörök nagy termikus teherbírású, MSOP típusú tokozásban kerülnek forgalomba, a nagy kapcsolási frekvencia pedig lehetővé teszi a kis számú, és kis méretű, külső alkatrészek alkalmazását.

Az LT3975 és LT3976 esetében a 75 mΩ-os kapcsolók, a feszültségnövelő dióda, az oszcillátor, a vezérlő- és logikai áramkörök mind egyetlen chipre kerülnek felépítésre. A Burst Mode működés hatásfoka alacsony kimeneti áramerősségnél is magas marad, a kimeneti hullámzást 15 mVp-p alatt tartva. A speciális tervezés, valamint az új gyártástechnológia széles bemeneti feszültségtartományt, gyors tranziens-reakciókat, valamint kiváló hurokstabilitást jelent a működés során. Az áramkörök támogatják a "teljesítmény rendben" flaget, a lágystart funkciót, valamint termikus védelmet is.

Az LT3975EMSE és LT3976EMSE fejlett termikus tulajdonságú, MSOP-16 típusú tokba kerül, továbbá elérhetők kiterjesztett működési hőmérséklettartományú változatok is -40 ... +125 °C, valamint -40 ... +150 °C intervallumokkal.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény