FőoldalKonstruktőrHatékony teljesítménymenedzsment és védelmi szolgáltatások a mobil alkalamzások számára
2012. augusztus 22., szerda ::

Hatékony teljesítménymenedzsment és védelmi szolgáltatások a mobil alkalamzások számára

A nagy bonyolultságú mobileszközökhöz (pl. okostelefonok, táblaszámítógépek, digitális kamerák stb.) kiváló minőségű és megbízható teljesítménymenedzsment megoldásra van szükség. A Fairchild Semiconductor cég IntelliMAX sorozatú terheléskapcsolói kifinomult rendszervédelmi megoldásokat, és egyszerű felhasználhatóságot biztosítanak, amelyek a leírt célokat szolgálják

A Fairchild IntelliMAX portfoliója olyan szolgáltatásokat támogat, mint a bekapcsolási túláramot meggátoló slew-rate szabályozás, túláram-korlátozás, termikus lekapcsolás, ellenirányú áram blokkolás stb., amely révén a kompatibilis alkalmazások köre igen széles, legyen szó akár többcsatornás, nagyfeszültségű, vagy nagyáramú konfigurációkról.

Az FPF1039, valamint FPF1048 típusszámú, IntelliMAX kapcsolók bekapcsolási ellenállása mindössze 20 m?, illetve 23 m?, bemeneti feszültségtartományuk 1,2 ... 5,5 V, illetve 1,5 ... 5,5 V. Az alkatrészek kikapcsolási áramterhelése rendkívül alacsony, amely támogatja az alacsony készenléti fogyasztású alkalmazások építését. Az FPF1048 ellenirányú áram elleni védelmet is kínál, amely attól függetlenül működik, hogy az eszköz éppen be-, vagy kikapcsolt állapotban van.

Az FPF2165R, és FPF2195 terheléskapcsolók állítható áramkorlátot támogatnak, és kiválóan alkalmasak az USB-hez, vagy HDMI-hez hasonló csatlakozókkal rendelkező, alkalmanként nagy áramot eltűrő rendszerekhez. A teljesítménygazdálkodást egy külső ellenállással beállítható áramkorlát támogatja, amely ellenirányú áram ellen is védelmet nyújt az eszköz kikapcsolásakor. A kapcsolók állandó áramú módban működnek.

Végezetül, a vezeték nélküli töltésre kifejlesztett, két bemenetű, egy kimenetű (DISO) FPF1320, és FPF1321 terheléskapcsolók képesek arra, hogy két tápfeszültségvonal között a SEL kivezetésükön keresztül vezérelve zökkenőmentes átmenetet biztosítsanak, továbbá alkalmasak arra, hogy közvetlenül csatlakoztassák őket alacsony feszültségű vezérlőjelekkel működő GPIO alkalmazásokhoz.

A Fairchild honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény