FőoldalKonstruktőr3G modul a funkciók tömegével
2012. augusztus 16., csütörtök ::

3G modul a funkciók tömegével

A Quectel U10 minden az egyben GSM 3G modulja egyszerűsíti a kapcsolást és lerövidíti a tesztelési időt a beépített interfészek tömegének köszönhetően. Ha egy olyan modulra van szükség, mely alkalmas adat, hang, video, SMS, MMS átvitelére és minden elképzelhető bele van építve, akkor a Quectel U10 a megfelelő megoldás

Az új Quectel U10minden az egyben GSM 3G modulja egyszerűsíti a kapcsolást és lerövidíti a tesztelési időt a beépített interfészek tömegének köszönhetően. Ennek köszönhetően a legtöbb alkalmazásban szükségtelen bármilyen külső interfészt csatlakoztatni, ami csökkenti a berendezések gyártási költségeit. A jellemzők listája önmagában kitöltené az egész cikket, ezért csak néhányat emelünk ki közülük.

Előnyök/Jellemzők:
1. kétnormás/több sávos WCDMA és GSM modul
2. akár 7,2 Mibit/s (letöltés)/5,76 Mibit/s (feltöltés) nagy sebességű HSPA adatátvitel
3. GPRS és EDGE, multi class 12
4. kettős SIM
5. kamera interfész akár 8 megapixel felbontással
6. javított hőmérséklettartomány -40-től +85 °C-ig
7. számos beépített fejlett protokoll
8. SD kártya illesztő, max. 32 GiB
9. nagy sebességű USB 2.0 interfész
10. Bluetooth interfész
11. 3×UART (akár 921600 bit/s)
12. Li-ion akkumulátortöltő áramkör
13. egyszerű csatlakozás 100 tűs B2B (kártya-kártya) csatlakozóval

A modul támogatja a kétnormás, több sávos működést (WCDMA és GSM) és az UMTS (HSPA) nagy sebességű adatátvitelt, továbbá nagy sebességű USB 2.0 interfész és 3 UART csatorna is rendelkezésre áll. Közvetlen kamera csatlakozás is lehetséges, plusz költségek nélkül, melyet a 8 megapixel felbontású CMOS kamera interfész tesz lehetővé. Adattárolás a közvetlenül csatlakoztatható SD kártyán lehetséges, mely akár 32 GiB kapacitású is lehet. Bluetooth kommunikációhoz mindössze egy antennát kell csatlakoztatni az U10-hez. A modul tartalmaz még egy Li-ion akkumulátor töltés vezérlő áramkört is, mely hasznos lehet mobil alkalmazásnál vagy elemes háttértáplálás esetén. A RIL (Radio Interface Layer) meghajtó WinCE 6.0-hoz és az USB meghajtó WinCE 6.0-hoz, Win7/XP-hez és Linux 2.6-hoz tovább egyszerűsíti a kommunikációt és csatlakozást. Kiváló érzékenység, fejlett audio algoritmusok és video kodekek járulnak hozzá az U10 általános felhasználhatóságához. Az összes funkció korlátlan használatához széles működési hőmérséklettartomány szükséges - az U10 ennek a követelménynek is 100%-ban megfelel, funkcionalitása garantált a -40 - +85 °C hőmérséklettartományban. Az U10 NYÁKra történő csatlakoztatása nagyon egyszerűen egy SMD csatlakozó segítségével lehetséges. A modullal természetesen bármely GSM szolgáltató SIM kártyája használható. A fejlesztés támogatására rendelkezésre áll az U10EVB-KIT fejlesztőkészlet.
Alapvető információt nyújt az U10 model leírása és a Quectel U10 bemutató. Részleteket pedig az U10 hardver tervezési útmutató, az U10 AT parancs készlet, az U10EVB készlet használati útmutatója és a Videó hívás alkalmazási segédlet tartalmaz.
Az U10 és az U10EVB készlet közvetlenül raktárról kapható. Az U10 listaára 1 db vásárlása esetén 50 Euro. Kérésre pontos árajánlatot adunk projektjéhez. Érdeklődésével keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Kipróbálná az U10 chipet egy eszközében?
Előnyös feltételekkel juthat fejlesztőkészlethez, ha lehetőséget lát a chip nagybani felhasználására és ezt tudatja velünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény